Logo čini stilizovana glava sokola u bojama srpske zastave i ćirilični natpis “Soko” ispod nje.

Brzi vozovi Srbije dobili ime “Soko”

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: pustiinspiracijudatevozi.rs printscreen
Podelite vest

Brzi vozovi Srbije saobraćaće pod nazivom “Soko”, odlučio je žiri konkursa “Pusti inspiraciju da te vozi”, koji je među 3.500 pristiglih radova nagradio dizajnera Andriju Arsić, autora imena i logoa.

Odluka je saopštena na svečanosti u Istorijskom muzeju Srbije.

Logo čini stilizovana glava sokola u bojama srpske zastave i ćirilični natpis “Soko” ispod nje.

“Uveren sam da danas postavljamo nove digitalne standarde za ovaj vid saobraćaja koji će nas integrisati u Evropu”, izjavio je na svečanosti ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastukture Tomislav Momirović.

Dizajner Andrija Arsić je za najbolji predlog, osim priznanja, dobio i nagradu od milion dinara, a rešenje za novi logo mu se, kako je rekao za Tanjug, samo nametnulo.

“Početna ideja mi je bila da nađem nešto što je brzo, s obzirom da su ovo brzi vozovi. Najbrže što šam mogao da nađem da živi kod nas je sivi soko. To je bilo malo komplikovano, pa smo skratili na ‘Soko’, tako da ovim rešenjem sam pokrio tri stvari: brzina, boje loga u zastavi Srbije i da rešenje ne odstupa mnogo od loga Srbija voza, kako bi to bila jedna celina”, rekao je Arsić.

Brzi voz koji je Srbija kupila od švajcarske kompanije “Štadler” ima dve palube sa ukupno 316 sedišta i opremljen je barom i internetom. Karta u jednom pravcu koštaće 1.000 dinara, dok će cena povratne karte biti 1.600 dinara.

Direktan intersiti voz od Beograda do Novog Sada putovaće 36 minuta dok će onaj koji staje u nekoliko usputnih stanica tu razdaljinu prelaziti za oko 50 minuta.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x