ČETVRT VEKA Turističke organizacije grada Šapca

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Printscreen
Podelite vest

 

Tačno pre 25 godina, 11. marta 1996. godine počela je sa radom Turistička organizacija grada Šapca. U tom povodu želeli smo da ovu jubilarnu godinu obeležimo simbolično, da podsetimo i da se ne zaboravi. Konferencijom za novinare, održanom u Centru za stručno usavršavanje Šabac, želeli smo da jednom retrospektivom podsetimo na sve što je naša ustanova tokom protekle dve decenije doprinoslila i uradila za Šabac. Četvrt veka rada sigruno ne bi mogao da stane u jednu sažetu priču, zato smo priču pretočili u video koji je u slici i reči rekao sve ono što mi nismo stigli.


Jubilej Turističke organizacije grada Šapca – 25 godina postojanja i rada

“Izuzetna je čast i zadovoljstvo biti na čelu organizacije koja je osnovana tačno pre četvrt veka i koja čuva, neguje i promoviše sve ono po čemu je Šabac nadaleko čuven, a čiju srž čine ljudi kojima je grad u srcu. U godini jubileja sumiramo utiske i trudimo se da dobrom organizacijom i kvalitetnim sadržajima unapredimo turističku ponudu” – rekla je v.d. direktora TOŠ-a Nađa Gligorić.

Kolektiv Turističke organizacije grada Šapca

Živopisno i iskustveno kroz istorijat TOŠ-a proveo nas je Žika Opanković, samostalni stručni saradnik u turizmu i neko ko je u našoj ustanovi od 1996. godine uz reči: “Želim da TOŠ još dugo godina traje i radi na unapređenju, promociji turističke ponude grada i svih vrednosti Šapca. Protekle godine su bile lepe, ne uvek lake, ali za one koji vole svoj posao i ustanovu u kojoj rade, svakako je na ponos. Trudiću se da svojim iskustvom pomognem mladim kolegama koje dolaze sa novom energijom, idejama. Očekujem da ćemo biti dobar tim u vremenu koje je ispred nas”.

Nađa Gligorić, v.d. direktora Turističke organizacije grada Šapca
Foto: Glas Podrinja, Jugoslav Radojević

Tamara Pejić, stručna saradnica u turizmu, zaključila je: “Zagledani u prošlost, radimo za budućnost. Zbog toga će Turistička organizacija grada Šapca i ove godine raditi na približavanju svih turističkih proizvoda, prilagođeno, savremeno i digitalno. Mi smo već u procesu digitalizacije s obzirom na to da je u proteklom periodu lepo rađeno na video promotivnoj kampanji Šapca. Ove godine je fokus na novim tehnologijama, kompletna turistička ponuda biće objedinjena i predstavljena na internetu u formi digitalnog turističkog vodiča, ali i štampanog. Biće ažurirane Gugl mape, postavljene nove lokacije, napravićemo nov, interaktivni i savremeniji sajt, intezivno ćemo biti prisutni i na društvenim mrežama, razmišljamo i o virturlnoj turi…”

Konferencija za novinare povodom jubileja
Foto: Glas Podrinja, Jugoslav Radojević

“Veliko je zadovoljstvo biti deo važnog jubileja kao što je obeležavanje 25 godina rada ustanove koja vodi turizam u našem gradu. Grad Šabac i Turistička organizacija grada Šapca godinama unazad zajedno grade turističku privredu i na jednom mestu okupljaju sve one koji se u Šapcu bave ovom privrednom granom. U protekim godinama na polju razvoja turizma i definisanja turističkog proizvoda u Šapcu radilo se posvećeno i predano. Kada ste prepoznatljivi po nečemu u celoj Srbiji ali i šire, to znači da ste uradili dobar posao. Situacija sa koronom je donela mnoge probleme koji su nas naveli na nova rešenja i razmišljanja kako da unapredimo svoju turističku ponudu kroz nove tehnologije. Jedan od važnih prioriteta je razvoj duha i jednog prijatog ambijenta za život i turističku posetu našem gradu koje smo svi zajedno gradili kako bismo danas imali jedan grad kakav je Šabac” – istakao je dr Jovan Ćirić, gradski većnik za turizam.

Fotografije, izvor: Glas Podrinja, Jugoslav Radojević i Turistička organizacija grada Šapca

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x