ČETVRT VEKA Turističke organizacije grada Šapca

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

 

Tačno pre 25 godina, 11. marta 1996. godine počela je sa radom Turistička organizacija grada Šapca. U tom povodu želeli smo da ovu jubilarnu godinu obeležimo simbolično, da podsetimo i da se ne zaboravi. Konferencijom za novinare, održanom u Centru za stručno usavršavanje Šabac, želeli smo da jednom retrospektivom podsetimo na sve što je naša ustanova tokom protekle dve decenije doprinoslila i uradila za Šabac. Četvrt veka rada sigruno ne bi mogao da stane u jednu sažetu priču, zato smo priču pretočili u video koji je u slici i reči rekao sve ono što mi nismo stigli.


Jubilej Turističke organizacije grada Šapca – 25 godina postojanja i rada

“Izuzetna je čast i zadovoljstvo biti na čelu organizacije koja je osnovana tačno pre četvrt veka i koja čuva, neguje i promoviše sve ono po čemu je Šabac nadaleko čuven, a čiju srž čine ljudi kojima je grad u srcu. U godini jubileja sumiramo utiske i trudimo se da dobrom organizacijom i kvalitetnim sadržajima unapredimo turističku ponudu” – rekla je v.d. direktora TOŠ-a Nađa Gligorić.

Kolektiv Turističke organizacije grada Šapca

Živopisno i iskustveno kroz istorijat TOŠ-a proveo nas je Žika Opanković, samostalni stručni saradnik u turizmu i neko ko je u našoj ustanovi od 1996. godine uz reči: “Želim da TOŠ još dugo godina traje i radi na unapređenju, promociji turističke ponude grada i svih vrednosti Šapca. Protekle godine su bile lepe, ne uvek lake, ali za one koji vole svoj posao i ustanovu u kojoj rade, svakako je na ponos. Trudiću se da svojim iskustvom pomognem mladim kolegama koje dolaze sa novom energijom, idejama. Očekujem da ćemo biti dobar tim u vremenu koje je ispred nas”.

Nađa Gligorić, v.d. direktora Turističke organizacije grada Šapca
Foto: Glas Podrinja, Jugoslav Radojević

Tamara Pejić, stručna saradnica u turizmu, zaključila je: “Zagledani u prošlost, radimo za budućnost. Zbog toga će Turistička organizacija grada Šapca i ove godine raditi na približavanju svih turističkih proizvoda, prilagođeno, savremeno i digitalno. Mi smo već u procesu digitalizacije s obzirom na to da je u proteklom periodu lepo rađeno na video promotivnoj kampanji Šapca. Ove godine je fokus na novim tehnologijama, kompletna turistička ponuda biće objedinjena i predstavljena na internetu u formi digitalnog turističkog vodiča, ali i štampanog. Biće ažurirane Gugl mape, postavljene nove lokacije, napravićemo nov, interaktivni i savremeniji sajt, intezivno ćemo biti prisutni i na društvenim mrežama, razmišljamo i o virturlnoj turi…”

Konferencija za novinare povodom jubileja
Foto: Glas Podrinja, Jugoslav Radojević

“Veliko je zadovoljstvo biti deo važnog jubileja kao što je obeležavanje 25 godina rada ustanove koja vodi turizam u našem gradu. Grad Šabac i Turistička organizacija grada Šapca godinama unazad zajedno grade turističku privredu i na jednom mestu okupljaju sve one koji se u Šapcu bave ovom privrednom granom. U protekim godinama na polju razvoja turizma i definisanja turističkog proizvoda u Šapcu radilo se posvećeno i predano. Kada ste prepoznatljivi po nečemu u celoj Srbiji ali i šire, to znači da ste uradili dobar posao. Situacija sa koronom je donela mnoge probleme koji su nas naveli na nova rešenja i razmišljanja kako da unapredimo svoju turističku ponudu kroz nove tehnologije. Jedan od važnih prioriteta je razvoj duha i jednog prijatog ambijenta za život i turističku posetu našem gradu koje smo svi zajedno gradili kako bismo danas imali jedan grad kakav je Šabac” – istakao je dr Jovan Ćirić, gradski većnik za turizam.

Fotografije, izvor: Glas Podrinja, Jugoslav Radojević i Turistička organizacija grada Šapca

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Коментари
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x