CINS: Proverava se da li je Trivan plagirala svoj doktorat

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Jelena Trivan i Branko Gogić, foto: BetaPhoto/Amir Hamzagić/MO
Podelite vest

Stručna komisija Filološkog fakulteta u Beogradu ispitivaće da li je savetnica premijerke i nekadašnja direktorka Službenog glasnika Jelena Trivan plagirala svoj doktorat, saznaje Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS), navodeći da je Trivan doktorirala sa radom “Biblioteke i multikulturalnost”.

Sada, skoro deset godina kasnije, formira se četvoročlana Stručna komisija koja će ispitivati da li je taj doktorat originalan.

Prema informacijama do kojih je došao CINS, postupak je pokrenut na osnovu zahteva za utvrđivanje neakademskog ponašanja koji je potpisala grupa univerzitetskih profesora.

Komisiju čine četiri člana – dva daje Filološki fakultet, i po jednog Univerzitet u Beogradu i Nacionalni savet za visoko obrazovanje.

Trivan je za CINS rekla da nije znala da se ovaj postupak vodi, niti bi on izazvao ikakvu njenu reakciju.

“To je postalo omiljeno sredstvo političkih obračuna koji uništava Beogradski univerzitet, dok privatni fakulteti štite svoje interese. Niti obavljam akademski posao, niti moj posao i rezultati zavise od zvanja tako da sam pogrešno izabrana meta i nemam nameru da to komentarišem više”, rekla je Trivan.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x