GIK u Beogradu odbila 86 prigovora, ponavlja se glasanje na četiri biračka mesta, Moramo se žali Upravnom sudu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: OSR
Podelite vest

Posmatračka misija Crta objavila je sinoć da je Gradska izborna komisija (GIK) u Beogradu odlučivala o 86 prigovora opozicije na gradske izbore održane pre nedelju dana i da ih je sve odbila “kao neosnovane”.

Crta je na Tviteru navela da je “na sednicama usvojeno svih 86 rešenja po podnetim prigovorima, (i da su) svi odbijeni kao neosnovani”.

” Određen je datum ponavljanja izbora na četiri biračka mesta – 16. april”, navela je ta posmatračka misija.

Centar za slobodne izbore i demokratiju (CESID) je naveo da će pravo glasa na ta četri biračka mesta imati 5.804 birača.

CESID je na Tviteru naveo da se izbori ponavljaju na biračkim mestima – 31 i 49 na Paliluli, 39 u Starom gradu i 106 na Čukarici.


Koalicija “Moramo” podneće u ponedeljak, žalbe Upravnom sudu jer Gradska izborna komisija (GIK) u Beogradu nije odlučila u roku od 72 sata o njenim prigovorima “na nepravilnosti” tokom beogradskih izbora održanih u prošlu nedelju, prenela je televizija N1.

GIK je odbacio sve prigovore opozicije na izborne nepravilnosti u glavnom gradu, uključujući i 12 prigovora koalicije “Moramo”.

“Podnosimo žalbe za svih ovih naših 12 prigovora”, rekao je za tu televizju predstavnik koalicije “Moramo” u GIK-u Dragan Maravić.

Dodao je da Upravni sud ima 72 sata da kaže da li je koalicija “Moramo” u pravu ili nije.

Koalicija “Ajmo ljudi” podnela je ranije danas žalbu Upravnom sudu u Beogradu zbog toga što, kako su naveli, GIK u predvidjenom roku nije odlučivala o njihovim prigovorima na glasanje na 214 biračkih mesta.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x