Dačić: Priština se ponaša suludo, Zapad više ne može do govori o simetriji krivice

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaVideo printscreen
Podelite vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je “međunarodna zajednica došla do kraja moguće toleranicije” prema kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju, jer “nema više gde, alternativa su sukobi”.

“Kurti je zamislio da je neki mesija koji je došao da spasi albanski narod”, rekao je Dačić za TV Pink, navodeći da Kurtijeva želja da naplaćuje kazne Srbima na severu Kosova koji ne preregistruju vozila “nije realna”.

To bi bilo, rekao je Dačić, “kao kada bismo mi odlučili da naplaćujemo kazne za brzu vožnju u Prištini”.

Dačić je rekao da se menja atmosfera u međunarodnoj javnosti, “pre svega zahvaljujući suludom, sumanotom, ponašanju Prištine”.

“Ne kažem da se radujem šta radi Priština, ali tu ima malo sreće kako bi ovi sa Zapada primetili ko je faktor opstrukcije i destabilizacije regiona. Stalno su govorili o toj simetriji krivice, sad to više ne mogu da kažu”, rekao je Dačić, pominjući nedavne pregovore u Briselu.

“Kurti je odložio odluku o registarskim tabilcima za 48 časova što znači da pritisak na njega imao efekta. Promenila se retorika u Prištini”, rekao je Dačić, navodeći da je najvažnije da se “sačuva mir i da ne dođe do eskalacije”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x