Danas otvaranje deonice autoputa od Preljine do Pakovraća, Vučić neće prisustvovati

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: SrbijaVesti/ B.LJ.
Podelite vest

Deonica autoputa Miloš Veliki, od Preljine do Pakovraća, u dužini od oko 12 kilometara biće otvorena danas,  a svečanosti neće prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kako je ranije najavljeno. Ceremonija počinje u 10 časova, prisustvovaće premijerka Srbije, na Brnabić.

U pitanju je deo autoputa Preljina-Požega na Koridoru 11 čija je izgradnja počela u maju 2019. godine.

Ukupna dužina te deonice iznosi 30,9 kilometara dok je vrednost radova 450 miliona evra.

Deonica od Preljine do Požege biće deo auto-puta Beograd–južni Jadran u dužini od 258 kilometara, kao i budućeg auto-puta Beograd–Sarajevo, s obzirom da je u planu da se od Požege izgradi još 60 kilometara.

Na auto-putu Preljina–Požega biće tri tunela (Munjino Brdo, Laz i Trbušani), 32 mosta i 11 nadvožnjaka. Ta deonica će povezati Čačak, Lučane i Požegu i dva okruga, Moravički i Zlatiborski.

Prema oceni stručnjaka ta deonica je najzahtevnija na auto-putu “Miloš Velik” jer od ukupne dužine trase oko 50 odsto u tunelima, mostovima i nadvožnjacima.

Predsednikk Srbije Aleksandar Vučić neće pisustvovati sečanom , kao što je ranije najavljeno, saopštila je sinoć Služba za saradnju sa medijima Predsednika Srbije.

Umesto njega,svečanom otvaranj, prisustvovaće predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić. Aleksandar Vučić objavio je sinoć na Instagramu da je iznenada preminula Ksenija Vučić, njegova bivša žena sa kojom ima dvoje dece, Danila i Milicu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x