Delegacija Stranke slobode i pravde u poseti Socijaldemokratskoj partiji Austrije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)
Podelite vest

Delegacija Stranke slobode i pravde (SSP) koju predvodi predsednik Dragan Đilas sastaće se danas u Beču sa predstavnicima Socijaldemokratske partije Austrije (SPO).

Kako se navodi u saopštenju SSP, delegacija u kojoj su i zamenik predsednika stranke Borko Stefanović, potpredsednica Marinika Tepić i internacionalna sekretarka Ana Stevanovnić, razgovaraće sa partnerima iz SPO o partijskoj saradnji zasnovanoj na “slobodi, ravnopravnosti, pravednosti, solidarnosti i socijalnoj pravdi”.

Oni će se u Beču, izmedju ostalih, sastati sa predsednicom austrijskih socijal-demokrata Pamelom Rendi-Vagner, generalnim sekretarom Kristijanom Dojčom i internacionalnom sekretarkom stranke i direktorkom Instituta “Rener” Marijom Malčnig.

“Delegacija SSP predočiće austrijskim partnerima i stranačke stavove o čvrstom opredeljenju da Srbija bez odlaganja treba da uskladi spoljnu politiku sa politikom Evropske unije, ali će im predočiti i probleme o stanju demokratije i nedostatku medijskih sloboda u Srbiji”, navodi se u saopštenju.

Socijaldemokratska partija Austrije, kako su naveli iz SSP, prema istraživanjima je najjača stranka u toj zemlji, a na vlasti u gradu Beču je više od 40 godina.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x