Demokratska stranka: Ograničenje cena određenih namirnica ne znači da standard građana neće opadati

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da to što je ograničena cena određenih namirnica iz potrošačke korpe ne znači da standard građana neće nastaviti da opada.

“Najnovija najava ograničenja cena za paket proizvoda uz uporedo novo upumpavanje novca u potrošnju, u teoriji predstavlja nešto slično tome da dajete gas i kočite u isto vreme. Problem je, međutim, u tome što se u našoj praksi to dešava u trenutku kada su povećane akcize, dok se najavljuje povećanje minimalca kao i rast cena energenata”, navela je DS u saopštenju.

Ukazali su da će mali i srednji proizvodjači biti pogotovo pogođeni, jer će se te mere direktno odraziti na njihovu profitabilnost.

“Kada se na sve to doda i katastrofalno stanje u poljoprivredi, koja je pogotovo pogođena svinjskom kugom dolazi se do zaključka da država zaista ne želi dobro svojim građanima. U takvim uslovima neki neće imati računicu da proizvode, ali će uvoznici zasigurno popuniti rupu u ponudi, nešto što već imamo priliku da vidimo na primeru mleka i mlečnih prerađevina iz Poljske”, saopštio je DS.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x