Deo programa 20. Beogradskog festivala igre i u Novom Sadu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: belgradedancefestival.com printscreen
Podelite vest

Svetska premijera plesne predstave “Faun” italijanskog Baleta Torina, kao i tri predstave jedne od vodećih svetskih trupa, Holandskog teatra igre, deo su programa jubilarnog 20. Beogradskog festivala igre koji će biti održan i u Novom Sadu.

Kako je najavljeno na konferenciji za novinare u Gradskoj kući, predstave će biti održane na sceni Srpskog narodnog pozorišta gde će 5. aprila, sa početkom u 20 časova, nastupiti Balet Torina, a u isto vreme 7. i 8. aprila Holandski teatar igre.

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić, koji je čestitao organizatorima jubilej, ističući da Grad Novi Sad prepoznaje značaj Festivala i da svesrdno podržava njegovu realizaciju tako da novosadska publika već 19 godina ima priliku da uživa u vrhunskim igračkim predstavama iz celog sveta.

Direktorka Beogradskog festivala igre Aja Jung je ukazala da je Novi Sad, “zbog nedostatka adekvatne scene za igranje” u Beogradu, “postao dom” za sve one velike produkcije koje su važan deo programa Beogradskog festivala igre.

“Tako je i ove godine sa Baletom Torina i Holandskim teatrom igre, trupom od 50 igrača i tri svetski poznata koreografa koji su već ušli u istoriju savremene igre”, istakla je Jung.

Ambasador Holandije Jost Reinćes ukazao je na značaj trupe Holandski teatar igre iz Haga koja, ove godine, sedmi put učestvuje na Beogradskom festivalu igre.

Direktor Italijanskog instituta za kulturu Roberto Činkota ocenio je da učešće tri trupe iz Italije u programu ovogodišnjeg Festivala predstavlja nastavak duge i uspešne saradnje ambasade Italije sa Beogradskim festivalom igre i Nacionalnom asocijacijom za igru.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x