Digitalna Evropa – mogućnosti za Srbiju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

PROMO EU Info
Podelite vest

Bavite se digitalnim tehnologijama ili imate inovativni odgovor za digitalizaciju turističke ponude ili kulturnog nasleđa?

Info sesija “DIGITALNA EVROPA – MOGUĆNOSTI ZA SRBIJU” održaće se  27. oktobra u 12h u EU info kutku u Nišu.

Ovom prilikom pričaće se o dva aktuelna poziva:

Date Space for Tourism

koji se odnosi na usklađivanje turističkih ponuda sa očekivanjima turista, prilagođavanje predloga usluga novim turističkim grupama, predviđanje velikog priliva turista, a samim tim i efikasnije planiranje resursa i stvaranje novih poslovnih mogućnosti.

Data Space for Cultural heritage

dovešće do dostupnijih kulturnih sadržaja visokog kvaliteta, posebno u 3D formatu, podstaći ponovnu upotrebu digitalizovanih kulturnih resursa i pružiti više mogućnosti zajednici da ponudi obogaćene usluge, zahvaljujući upotrebi naprednih tehnologija.

Poziv je namenjen malim i srednjim preduzećima, javnim ustanovama, turističkim organizacijama, ustanovama kulture i fakultetima. Program će predstaviti prof. dr Miroslav Trajanović, državni sekretar u Ministarstvu nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

Program „Digitalna Evropa“ ima za cilj unapređenje digitalne transformacije u Evropskoj uniji. Osmišljen je da podrži razvoj digitalnih tehnologija, infrastrukture i veština kako bi se obezbedila konkurentnost i inovacije u digitalnoj ekonomiji. Srbija je postala punopravna članica ovog programa i u narednom periodu kompanije i institucije imaće mogućnost da rade na prevazilaženju jaza između istraživanja digitalnih tehnologija i njihove primene i da rezultate istraživanja iznesu na tržište – za dobrobit evropskih građana i preduzeća.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x