Uprava za izvršenje krivičnih sankcija: Laž je da je ubica iz Dubone i Malog Orašja bio sa ujakom

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

FOTO: Uprava za-izvršenje krivičnih sankcija
Podelite vest

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija demantovali su danas navode pojedinih medija da je U.B. (22), osumnjičen za ubistvo devet i ranjavanje 13 osoba u selima Dubona i Malo Orašje, uspeo da iz protvorske jedinice Okružnog zatvora u Smederevu stupi u komunikaciju sa svojim ujakom G.G.

Iz te ustanove su istakli da su navodi o tome da je U.B. jednom prilikom bio izveden u šetnju zajedno sa ujakom G.G, osumnjičenim za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja ili ekplozivnih materija, tendenciozno smišljena laž s ciljem da uznemiri javnost, a ne vodeći računa o osećanjima porodica žrtava.

“Ne samo da U.B. nikada nije izveden u šetnju zajedno sa svojim ujakom, već pritvoreni U.B. nikada nije video niti ostvario bilo kakvu komunikaciju sa bilo kojim drugim licem obuhvaćenim istim krivičnim postupkom od trenutka kad je doveden u ovu pritvorsku jedinicu 6. maja 2023. godine”, saopštili su iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Dodali su da je to lako proverljivo jer uprava zatvora vodi dnevne izveštaje o licima lišenim slobode do čijih kontakata ne sme da dođe, a, budući da je prostor za šetnju pritvorenih lica obezbeđen video nadzorom, “imamo i materijalne dokaze da se tako nešto nije nikad desilo”.

“Ističemo i da se na pritvorenog U.B. primenjuje kućni red kao i na sva druga lica lišena slobode i tome u prilog govori i podatak da je on upravo zbog kršenja pravila bio disciplinski kažnjen u julu prošle godine”, podvukli su u saopštenju.

Naglasili su da je neko ovom dezinformacijom želeo da obmane javnost imajući u vidu da je u ovom krivičnom postupku za 23. maj zakazano pripremno ročište u Višem sudu u Smederevu, a vodeći se time da se kod medijski ispraćenih slučajeva vrlo lako žrtvuju istina i činjenice.

“Zahvaljujemo svim medijima koji su ispoštovali Zakon o javnom informisanju i medijima i proverili sa Upravom istinitost ovih navoda jer su time zaštitili svoj profesionalni integritet, ali i ljudske vrednosti koje, na žalost, izostaju u tekstovima za koje je javnost zainteresovana”, zaključili su u saopštenju iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x