Dilema… Da li je lepši danju ili noću? Čudesni Zlatibor sve popularniji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Zlatibor; Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Iako obara sve turističke rekorde, Zlatna planina još uvek ima tu neotkrivenu lepotu koju svi traže i neprestano žele da je razotkriju. Ipak, taj stari lisac se ne da baš tako lako otkriti pa je za samu spoznaju ovog čudesnog mesta potrebno satima šetati brežuljcima i zaviriti u još neotkrivene predele koji mame  znatiželjne goste.

Centar samog Zlatibora jeste urbanizovan, ali samo iz razloga da se velikom broju turista pruži ono najbolje što se tiče smeštaja, usluge i konfora. Mnogi jesu protiv velikog broja zgrada u samom centru ali se retko ko pita otkud one baš tu…upravo zato što su svi ti koji dolaze i tražili smeštaj i boravak u samom centru. Na desetine manjih sela u okolini Zlatibora i dalje jesu posećene destiinacije, ali ipak najradije turisti dolaze i smeštaju se baš u centru, gde nadomak apartmana imaju poštu, velike supermarkete i restorane u kojima se služe ekskluzivna jela.

Turistička organizacija Zlatibora i Opština Čajetina na samom Kraljevom trgu svake večeri tokom leta, obezbedili su prigodan program koji jeste prilagođen najbrojnijim gostima ove planine a to su porodice sa malom decom. Pored različitih zabavnih programa za decu priređeni su i veliki koncerti popularnih pevača kao što su Lena Kovačević, Željko Vasić i drugi.

Pored kilometarski dugih pešačkih staza na raspolaganju su turistima i sadržaji koje jednostavno morate obići a to su Stopića pećina, Staro selo Sirogojno, Vodopad Gostilje, spomenik, zlatiborska sela…o svim ovim lokalitetima možete podrobno da se obavestite na sajtu Turističke organizacije Zlatibor gde su i sve potrebne informacije kako stići na željenu lokaciju. Da zavirimo kako neki od ovih lokaliteta izgledaju iz ptičije perspektive pomogao nam je Rajko Babić.
Uživajte u letu!

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x