Đilas: Da vlast nije stala na putu ka EU, ne bi dobila ovakav sporazum, potrebni vanredni izbori

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je “da ova vlast nije de fakto zaustavila evropske integracije danas bi Srbija bila jača, bila bi partner Evropske unije (EU) i nikada ne bi dobila ovakav tekst sporazuma” o Kosovu.

“U planu nema skoro ništa dobro za Srbiju, osim zaključka da se mora formirati Zajednica srpskih opština. Sve ostalo je više ili manje loše”, rekao je Đilas u intervjuu za današnji list Nova.

Kako je naveo, “činjenica je i da odbacivanje teksta koji je već prihvaćen i koji nije dobar za Srbiju ne bi bilo dobro za Srbiju jer bi posledice bile katastrofalne”.

Na pitanje da li očekuje da posle dogovora u Briselu Srbija donese odluku da uvede sankcije Rusiji, on je odgovorio da “ovo nije pitanje očekivanja već stava SSP-a da su delimične sankcije Rusiji već morale da budu uvedene”.

“Da li smo svesni činjenice da smo jedina zemlja koja to nije uradila? Šta mislite kako nas zbog toga gledaju u Evropi?”, upitao je Đilas.

On je naglasio da je “situacija u zemlji takva da uz vanredne beogradske izbore treba organizovati i vanredne parlamentarne izbore i to što pre”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x