Đilas: Jasno da neke agencije lažiraju istraživanja po Vučićevom nalogu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: FaceBook SSP
Podelite vest

Lider Slobode slobode i pravde (SSP) Dragan Djilas izjavio je danas da u Srbiji istraživanja javnog mnjenja radi nekoliko agencija i da je za neke od njih jasno da istraživanja “lažiraju po Vučićevom nalogu”.

Djilas je za list Danas u autorskom tekstu pod naslovom “Lažna izborna istraživanja – od Ipsosa do Djordja Vukadinovića” naveo da deo agencija nema dovoljno znanja a ni ljudi da urade kvalitetno istraživanje.

On je naveo i da “postoje i one (agencije) kojima se može verovati”.

Djilas je dodao da SSP radi istraživanja (javnog mnjenja) 18 meseci .

“I ne navodimo ime agencije jer agencija koja bi potpisala podatke o tome šta Srbi zaista misle ne bi imala nijednog jedinog komercijalnog klijenta”, objasnio je on.


Đils bi se mogao naći na 64. mestu opozicione liste za parlamentarne izbore pod nazivom “Marinika Tepić – Ujedinjena Srbija”, preneo je list Danas.

Prema poslednjim dogovorima, prema izvorima tog lista, ta koalicija (SSP, Demokratska stranka (DS), Narodna stranka, Pokret slobodnih gradjana (PSG), Pokret za preokret (PZP) i sindikat Sloga” očekuje da osvoji i više od 70 parlamentarnih mesta, “tako da je Djilas odlučio da se pozicionira na nižem mestu od svojih potpredsednika”.

Nosilac i prva na listi je potpredsednica SSP Marinika Tepić, iza nje, na drugom mestu je predsednik DS Zoran Lutovac, pa potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, potpredsednik SSP Borko Stefanović i kao peta je zamenica predsednika DS Dragana Rakića.

Potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević je na šestom mestu, profesor Vladeta Janković na sedmom, a bivša ministarka vlade Zorana Djindjića Gordana Matković na osmom.

Profesor Fakulteta organizacionih nauka Vladimir Obradović je na devetom, a deseta je Ana Oreg sa kvote PSG.

Zatim idu potpredsednik SSP Dejan Bulatović na 11. mestu i Sanda Rašković Ivić, potpredsednica Narodne stranke, 12. na listi.

Od poznatih, u prvih 100 na listi, na 15 mestu je glumac Bane Tomašević, pa aktivistkinja Marija Lukić.

Lider Pokreta za preokret Janko Veselinović je na 17. mestu, a predsednik sindikata Sloga Željko Veselinović na 20. dok je lider PSG Pavle Grbović na 23 mestu.

Potpredsednik Narodne stranke Vladimir Gajić je na 34 mestu, Tatjana Pašić, članica SSP i bliska saradnica Djilasa u vreme dok je bio gradonačelnik Beograd na 35, a novinar Milan Jovanović je na 41. mestu, Dušan Nikezić iz SSP na 51.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x