Đilas: SSP sigurno neće sarađivati sa Narodnom strankom, nove izbore u Beogradu očekujem u martu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)
Podelite vest

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je da SSP “sigurno neće” sarađivati sa Narodnom strankom i sa još nekim opozicionim partijama koje su kako je rekao, pokazale nekorektno ponašanje u prethodna dva meseca.

Najavljujući izbornu skupštinu Stranke slobode i pravde za subotu, Đilas je za televiziju N1 kazao da će saradnja SSP sa drugim opozicionim strankama ubuduće isključivo zavisiti od “stavova, programa i ponašanja” tih stranaka.

“Četiri godine ne kažem ništa loše ni o kome u opoziciji ali od subote, kad je izborna skupština SSP, neće više biti dovoljan uslov da sarađujete sa nama samo ako ste protiv Vučića, biće potreban ali ne i dovoljan. Ja ne pretim, kažem iskreno i to je obećanje, sarađivaćemo sa svakim ko nam je programski blizak, nećemo sa Narodnom strankom sigurno”, rekao je Đilas.

Lider SSP je kazao da očekuje da novi lokalni izbori u Beogradu budu održani u martu naredne a ne kao što je ranije pominjano, u decembru ove godine.

“Novi izbori bili bi dobri i za Beograd i za Srbiju, kao i za demokratiju. Nije normalno da vrši vlast neko kod dobije 70.000 glasova manje od opozicionih stranaka. To je jedna politička kriza koja se rešava političkim razgovorima”, rekao je Đilas.

Ocenio je da je “apsolutno vredelo” što je sa predsednikom Srbije i liderom SNS Aleksandrom Vučićem razgovarao neposredno posle beogradskih izbora iako je veći deo opozicije kritikovao takvu odluku lidera SSP.

“Mesec dana su moje opozicione kolege pričale da treba sačekati institucije za koje smo sami govorili da ne postoje. Za mene politika nije čekanje nego akcija. Ja sam preuzeo odgovornost i otišao kod Vučića. Ako se smanje tenzije u društvu, ako dobijemo nove izbore, onda sam nešto postigao, ako nisam, snosiću posledice”, rekao je Đilas.

On je odbacio ocene iz navodnog dokumenta evropskih bezbednosnih službi po kojima igra ulogu “trojanskog konja” u srpskoj opoziciji i “zakulisno” sarađuje sa Vučićem.

“Najpre, Evropska obaveštajna agencije ne postoji a da li taj papir postoji i ko ga je napravio, niko danas ne zna”, kazao je lider SSP.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x