Đorđević: Cilj protesta ostavka Vučića, mafija ne organizuje izbore na kojima gubi

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Mlađan Đorđević Izvor: Facebook Покрет "Ослобођење"
Podelite vest

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević danas je pozvao građane Srbije da se i narednog vikenda pridruže blokadama, u još većem broju nego juče, i “upozorio da protesti ne smeju stati čak iako režim popusti po pitanju Zakona o eksproprijaciji”.

“Čak i da oteramo Rio Tinto, ova izdajnička vlast će sutra da dovede Кineze ili Nemce da kopaju litijum i opet zagađuju Srbiju”, rekao je Đorđević u pisanoj izjavi.

Navodeći da je problem “čitav karakter aktuelnog režima”, on je naglasio da ako se i desi da “oborimo jedan zakon i rešimo jedan problem, sutra će se pojaviti deset novih”, pa “zato zmiju treba udariti u glavu i oboriti vrh režima”.

“Krajnji cilj svih protesta mora da bude ostavka Aleksandra Vučića. Svi problemi u Srbiji, kriminal, korupcija, izdaja Кosova i Metohije, izdaja Republike Srpske, zarobljene institucije i neslobodni mediji, ekstremno zagađenje – sve je rezultat vrha kriminalne piramide, Aleksandra Vučića. Da bi se Srbija oslobodila, on mora da ode”, rekao je Đorđević.

Đorđević je naglasio da “pobunjeni narod ne treba da stane sve dok ne bude mogao da izađe na slobodne izbore, a da bi to toga došlo Vučić mora da ode”.

“Mi danas nemamo slobodne izbore i nismo ih imali od 2012. godine. Vučić nikada nije pobedio na slobodnim izborima. Podsećam, 2012. je pobedio Nikolić u ime Srpske napredne stranke, a onda su krenuli batinaši, crni džipovi i ucene glasača”, istakao je Đorđević.

Prema njegovim rečima, i predstojeći izbori, u aprilu naredne godine, biće “održani u sličnom maniru”.

“Šta očekivati od stranke koja šalje bagere i kriminalce sa čekićima na narod? Od onih koji su spremni da zemlju dovedu na ivicu građanskih sukoba, šaljući batinaše i huligane na sopstveni narod? Sa takvima nema izbora. Zato ih 3. aprila neće ni biti”, rekao je Đorđević.

On je podsetio da pokret Oslobođenje neće izaći na izbore “pod tim uslovima, jer mafija nikada neće organizovati izbore koje može da izgubi”.

“Tek kada oteramo mafiju sa vlasti i oslobodimo zemlju, možemo pričati o slobodnim izborima. Do tada – građanska neposlušnost”, poručio je Đorđević.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x