Đukanović (SNS): Vučić ne bi trebalo da se izvini za uvrede opoziciji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Vladimir Djukanovic printscreen TV Happy
Podelite vest

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović izjavio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne bi trebalo da se izvini opozicionim političarima za uvrede izrečene na njihov račun.

Đukanović je agenciji Beta kazao da se on izvinio glumcima, ali da o opozicionim političarima misli sve najgore.

Upitan da li bi i predsednik Vučić trebalo da se izvini opozicionim političarima za izrečene uvrede nazivajući ih “hijenama”, “lešinarima”, “bitangama”, “ološem”, Đukanović je rekao da se to odnosi na opozicionare koji su “zloupotrebili” protest protiv nasilja.

“Ne dajem izjave za medije, ali kazaću vam da to isto i ja mislim o njima. Vučić ne bi trebalo da se izvinjava opozicionim političarima jer su oni zloupotrebili proteste građana protiv nasilja. O političarima koji su zloupotrebili protest za svoje političke ciljeve mislim sve najgore, jer je u pitanju najgore lešinarenje”, rekao je Đukanović.

Na pitanje Bete da li smatra da se i pristalice opozicije osećaju uvređenim kada čuju da predsednik svih građana opozicione političare naziva najpogrdnijim imenima, Đukanović je rekao da “veoma mali broj” učesnika protesta podržava opoziciju.

“Najveći broj ljudi koji dolaze na proteste su ispravni i imaju pravo da traže određene stvari. Ja njih uvažavam i želeo bih da razgovaram s njima. Što se tiče političara, gade mi se što su to uradili, odvratni su”, istakao je funkcioner SNS-a.

Upitan da li zaista misli da predsednik svih građana ima pravo da bilo koga vređa i omalovažava, Đukanović je rekao da svako ko koristi mrtvu decu za svoje političke ciljeve je “najodvartnija” osoba koja postoji na “kugli zemaljskoj”.

Na pitanje kako komentariše to što je predsednik Srbije upućivao uvrede na račun svojih političkih neistomišljenika i pre tragedija koje su se desile u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” i Mladenovcu, Đukanović je kazao da je Vučić samo odgovarao na uvrede i pretnje koje su njemu upućivane.

“Ne može da se istrpi kad za Vučića neko kaže da je nepomenik ili da je krivo rođen, ili da mu Angelina nije majka, a da bi mu decu trebalo streljati, ili da bi on i njegovo dete trebalo da završi u šahti kao Gadafi (Muamer, ubijeni predsednik Libije). Zbog toga ne mislim da bi predsednik republike trebalo da se izvinjava”, rekao je Đukanović ne navodeći nijedno ime bilo kog opozionog političara koji je vređao ili pretio Aleksandru Vučiću.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x