Đurić: Ideja da Srbija ili SAD stoje iza događaja u Banjskoj je apsurdna i besmislena

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen TV Pink
Podelite vest

Ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić ocenio je da je ideja da iza događaja u Banjskoj stoje Beograd ili Sjedinjene Američke države apsurdna i besmislena.

On je u intervjuu za današnji Kurir istakao da veruje da i Srbija i SAD i dalje imaju jedan fundamentalni zajednički interes na Kosovu i Metohiji, a to je stabilnost.

“Aljbin Kurti je duže od 20 meseci marljivo radio upravo na tome da izazove refleksnu reakciju država koje su pre 15 godina podržale jednostranu secesiju. Logika je jednostavna – ne moram da im se sviđam niti ja, niti ono što radim, ali na kraju dana oni su priznali Kosovo kao nezavisno, a to znači da, ukoliko žele da ostanu dosledni toj strateškoj odluci, ne mogu da mi ospore da radim šta hoću i da topredstavljam kao da suvereno vršim vlast na svojoj teritoriji”, naveo je Đurić.

On je izjavio da zvanični Beograd ne stoji iza dešavanja u Banjskoj i da Srbiji “ovo politički nikako nije odgovaralo”.

“Želimo da pažnju vratimo na teror nad srpskim narodom, koji je nakon ove tragedije dodatno pojačan. Beograd traži nezavisnu međunarodnu istragu o dešavanjima u Banjskoj. Imamo razloga da verujemo da Priština prikriva dokaze i manipuliše činjenicama”, rekao je Đurić.

Ambasador Srbije u SAD je ocenio da daleko najveću, gotovo isključivu odgovornost za krizu na Kosovu i Metohiji snosi režim Aljbina Kurtija.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x