Dojava o bombi u Velikom Trnovcu, glasanje još nije počelo, članovi biračkog odbora odbili da napuste mesto

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija vesti
Podelite vest

U Velikom Trnovcu u Osnovnoj školi “Muharem Kadriu”, gde je biračko mesto broj šest, na kojem se danas ponavljaju parlamentarni izbori, stigla je telefonska dojavi o bombi.

Međutim, kako saznaje portal Bujanovačke, članovi biračkog odbora odbili su da napuste biračko mesto i pored zahteva direktora škole.

U Veliki Trnovac je stigao funkcioner SPS Veljko Odalović koji razgovara s članovima biračkog odbora. Sastanak je zatvoren za javnost.

Glasanje u Velikom Trnovcu uopšte nije počelo, jer članovi biračkog odbora iz albanske koalciije ne dozvoljavaju predstavnicima srpskih stranaka da kontrolišu evidentiranje glasača u izvodu iz biračkog spiska.

“Uvid u birački spisak i kontrolu treba da vrše jedan Albanac i jedan Srbin. Albanci ne dozvljavaju da bilo ko od Srba ima uvid u birački spisak. Oni su seli tu, ne puštaju nikog drugog i zbog toga glasanje nije ni počelo”, rekao je predsednik biračkog odbora Dejan Menković.

Dodao je da glasanje ne može da počne dok na svakoj od tačaka sprovođenja izbora – lampi, biračkom spisku, ličnim dokumentima i predaji glasačkih listića ne budu po jedan Srbin i Albanac.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x