Doktor Milić smenjen sa mesta prodekana Medicinskog fakulteta u Nišu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen TV Nova
Podelite vest

 Direktor niške Klinike za karadiohirurgiju dr Dragan Milić saopštio je danas da je odlukom dekana Medicinskog fakulteta u Nišu dr Dobrile Stanković Đorđević smenjen sa mesta prodekana za međunarodnu saradnju na Medicinskom fakultetu u Nišu.

U objavi na svom Fejsbuk profilu Milić je kazao da su za “ideale mnogi ljudi u istoriji plaćali cenu svojim životima i glavama, ali da je danas sve mnogo lakše“. Funkcija je, dodao je dr Milić, zaista mala i beznačajna cena.
“Ponosan sam što sam kao prodekan uspeo da obezbedim donaciju američke ambasade u opremi za genetsku laboratoriju vrednu preko 500.000 evra što je omogućilo Medicinskom fakultetu u Nišu da po prvi put u svojoj istoriji radi zdravstvene usluge na teret Fonda za zdravstveno osiguranje”, istakao je dr Milić.
On se zahvalio svim prodekanima i profesorima na saradnji.
„Ne postoji način da se naša klinika natera da ponovo stvori liste čekanja, niti da odustanemo od ideje da i Niš kao i Beograd i Novi Sad dobiju svoje institute (za majku i dete, za onkologiju i kardiovaskularne bolesti), niti da se pomirimo sa činjenicom da Niš nema bolnicu sekundarnog tipa ni porodilište dostojno žena grada Niša i juga Srbije, niti da prihvatimo da se Klinika za plućne bolesti u Knez Selu prepusti zubu vremena i pokloni nekome na unapred montiranoj “licitaciji“, naveo je dr Milić.
Dodao je da neće odustati od ideje da su pacijenti i njihov interes glavni cilj rada Klinike za kardiohirurgiju.
„Nećemo odustati od ideje da Niš postane pristojno mesto za život svojih građana, a ne zaboravljeni geto u kome se životari, a ne živi. Borićemo se protiv zloupotreba i privatizacija javnih funkcija i javnih ustanova kako bi vratili poverenje studentima i mladim lekarima, ali i građanima Niša i juga Srbije da je pravednije društvo moguće gde je opšti interes važniji od ličnog. Nekada se cilj čini jako daleko, a nismo ni svesni koliko je sve to blizu i na dohvat ruke“, istakao je dr Milić.
Doktor Milić postao je poznat široj javnosti kada je doneo odluku da lekari Klinike za kardiohirurgiju, bez naknade, vikendom operišu pacijente kako bi eliminisali liste čekanja.
Nedavno je izjavio da „jako ozbiljno“ razmišlja o političkom angažmanu i učešću na lokalnim izborima naredne godine, sa grupom lekara.
Milić je rekao za lokalne medije da razmišlja da “uđe u političko blato”, a kao razloge je naveo brojne probleme niškog zdravstva, to što se aktuelna vlast seti Niša samo pred izbore i što u Nišu nema kapitalnih investicija. Kao motiv za politički angažman naveo je i želju da o sudbini grada odlučuju sami građani Niša.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x