DS traži formiranje nezavisne inspekcije za EPS

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Odmah posle sednice Vlade na kojoj je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio da je situacija u energetskom sektoru potpuni kolaps i sa teškom mukom najavio da će odgovorni morati da snose posledice, prestalo se sa ažuriranjem zvanične aplikacije Elektro mreža Srbije – Energy Flux, mobilne aplikacije koja vrši sveobuhvatni monitoring proizvodnje i potrošnje električne energije, saopšteno je danas iz Demokratske stranke (DS).

Resorni odbor DS za energetiku i rudarstvo je naveo da je očita namera aktuelnih vlasti da „stručnu, akademsku i poslovnu javnost u Srbiji stavi u potpuni informacioni mrak“.

„Ovaj gest bismo mogli uporediti sa, recimo, sumanitim pokušajem prestanka objavljivanja podataka NBS o kursu dinara u želji da se prikriju poremećaji na tržištu trgovanja deviznim sredstvima. Očito je da je problem mnogo veći nego što to žele da priznaju i nego što su to sposobnosti aktuelnog, stranačkog rukovodstva EPS-a. Vrlo smo skeptični i u pogledu rokova koje su sami promovisali, ako se uzme u obzir ogromna šteta koju su proizveli svojim neznanjem i bahatim ponašanjem bez obzira na brojna upozorenja koja su dobijali od svojih stručnih kolega i profesionalaca u EPS“, navodi se u saopštenju.

DS upozorava da na primeru EPS-a „ponovo vidimo koliko su bitni javno dostupni podaci“, koji daju mogućnost da se prati i nadgleda rad svake vlasti i funkcionisanje svakog preduzeća čija aktivnost je povezana sa javnim interesom.

„Resorni odbor DS za rudarstvo i energetiku oštro se suprotstavlja namerama naprednjaka da nas stave u informacioni mrak i zahteva da javnost bude na dnevnoj bazi istinito i detaljno informisana o poslovima vezanim za uspostavljanje ponovnog rada svih postrojenja u TENT u. Demokrate traže i da se formira nezavisna inspekcija sastavljenja od eksperata elektro, mašinske i rudarske struke koja bi izvršila uvid u nastalu situaciju i o tome obavestila javnost“, dodaje se u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x