Đukanović (SNS): Teško je razmišljati o ozbiljnijoj saradnji sa listom ‘Mi-glas iz naroda’

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Vladimir Djukanovic printscreen TV Happy
Podelite vest

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović ocenio je danas, da se zbog odnosa unutar koalicije “Mi – glas iz naroda”, ne može razmišljati o nekoj ozbiljnijoj saradnji sa tom izbornom listom.

“Sve to što se događa unutar koalicije ‘Mi – glas iz naroda’ jasno ukazuje da se sa takvom grupacijom ne može da razmišlja o nekoj ozbiljnoj saradnji. Realno je da se sa bilo kojom od dve zavađene strane u Beogradu ništa ni ne pokušava da napravi. Nema potrebe za tim”, napisao je Đukanović na društvenoj mreži Iks (X).

Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda zakazana je za 19. februar, a stranke vlasti i opozicije nemaju dovoljan broj odbornika za samostalno formiranje većine.

Formiranje nove Skupštine, kako tvrde i jedni i drugi, zavisiće od toga sa kojom stranom će lista “Mi – glas iz naroda”, koja je osvojila šest mandata, napraviti koaliciju. Ako dogovor ne bude postignut, izbori za gradski parlament biće ponovljeni.

U javnosti je u prethodnih nekoliko dana aktuelna rasprava lidera te liste – predstavnika pokreta “Mi – glas iz naroda” Branimira Nestorovićs i lidera pokreta “Nema nazad, iza je Srbija” Aleksandra Jerkovića, koji je bio nosilac gradske liste.

Deo rasprave upravo se odnosi na to da li će Jerković dati podršku listi okupljenoj oko Srpske napredne stranke za formiranje većine, dok odbornici “Mi – glas iz naroda” i dalje tvrde da neće biti koalicije ni sa jednom stranom.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x