Dveri: Direkcija za robne rezerve umesto otkupa pšenice, novac preusmerava u druge namene

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Pixabay.com
Podelite vest

 Stranka Dveri saopštila je da Direkcija za robne rezerve, umesto da otkupi 100.000 tona ovogodišnjeg roda žita od srpskih poljoprivrednika za šta su joj odobrena sredstva Vlade, novac preusmerava za kupovinu veštačkog đubriva od firme Eliksir Grupa.

“Direkciji za robne rezerve je odlukom Vlade Srbije od 13. jula ove godine odobreno pet milijardi dinara za otkup 200.000 tona merkantilne pšenice, roda 2023. godine, od srpskih poljoprivrednika, kao jednu od mera pomoći ratarima”, saopštili su iz ove stranke.

Dodali su da je, mimo odluke Vlade Srbije, direktorka Direkcije Zorica Anđelković prebacila polovinu tih sredstava, 2,5 milijardi dinara, firmi Eliksir Grupa iz Šapca i Novog Sada, u vlasništvu Stanka Popovića, i od nje otkupila veštačko đubrivo.

“Ovo je samo jedan od primera visoke korupcije u vrhu vlasti na štetu domaćih poljoprivrednih proizvođača i porodičnih poljoprivrednih gazdinstava”, ocenile su Dveri.

Iz ove stranke ističu da očekuju da će reakcija pravosudnih organa biti hitna i da će se ispitati ovaj slučaj što pre, ukazujući da se mora sprečiti “nenamensko trošenje narodnog novca”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x