Dveri: Privatne televizije plaćene milionima evra Nišlija su trovači javnog prostora

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Tamara Milenković Kerković printscreen TV Nova
Podelite vest

Sve tri privatne televizije u medijski zarobljenom Nišu su u istom danu u predizbornom programu emitovale sramni dokumentarni film “Tajkunske rukoveti”, kojim se targetiraju opozicione stranke i iznose najgore uvrede i laži o opozicionim liderima, kako nacionalnog tako i prozapadnog bloka, izjavila je danas potpredsednica Dveri Tamara Milenković Кerković.

Milenković Kerković, koja je kandidat za poslanika na izbornoj listi Nacionalno okupljanje, u pisanoj izjavi ocenila je da su privatne televizije, plaćene milionima evra Nišlija preko projekata sufinansiranja, “trovači javnog prostora”.

Ona je kazala da tokom godinu i po dana svog poslaničkog mandata u Skupštini Srbije nijednom nije dobila poziv da gostuje ni na jednoj od tih televizija.

“Kao što za šest godina ovi takozvani mediji nisu preneli nijedno od više stotina saopštenja i konferencija za novinare koje sam sama, ili sa gradskom organizacijom Dveri Niša organizovala. Ni tokom predizborne kampanje za izbore 3. aprila 2022. godine, a ni tokom predizborne kampanje za izbore koji će se održati 17. decembra, ni ja ni bilo koji drugi predstavnik opozicionih stranaka nije dobio poziv ni za kakvo gostovanje, diskusiju ili debatu”, rekla je Milenković Kerković.

Podsetila je da je to obaveza medija koje nalažu norme medijskih zakona.

“Dakle, sve ove televizije jeftino kupljene od građana Niša, čiji su vlasnici bliski režimu ili poput TV Belami plaćeni megafon svih vlasti od 1996. godine, sufinansirane parama siromašnih Nišlija sa po 80 mliona dinara godišnje, ne ispunjavaju svoju zakonsku ulogu. Ovo nisu mediji, to su trovači javnog prostora i zato će se nakon promene vlasti u Nišu preispitati svaka dodeljena državna pomoć tokom osam godina koliko traje sufinansiranje, a u kome su novcem građana Niša finansirane ove medijske fabrike laži i govora mržnje”, zaključila je Milenković Kerković.

Ona je pozvala građane Niša da na izbore 17. decembra izađu masovno i pokažu šta o vlasti SNS-a i “njihovih trovačkih medija” misle.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x