Dveri: RIK je dužan da obezbedi zaštitu biračkog prava i slobodu volje građana

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Boško Obradović, Foto: BetaPhoto/Miloš Miškov/EV
Podelite vest

Pokret Dveri saopštio je da vlast krši Zakon o referendumu, jer je Republička izborna komisija (RIK) odbila zahtev člana RIK u ime tog pokreta Vladimira Matića, da se donese odluka o prihvatanju Informacije o aktu za promenu Ustava koja bi sadržala razloge “protiv” promene Ustava.

“Napominjemo da je RIK dužan da sprovodi izbore u skladu sa Zakonom o referendumu i narodnoj inicijativi i da obezbedi zaštitu biračkog prava i slobodu volje građana”, navode Dveri u saopštenju.

Kako je saopšteno iz tog pokreta, Matić je tražio i da se donese odluka o preporuci RIK upućenoj Radio televiziji Srbije (RTS) da se obezbedi ravnopravno oglašavanje i izveštavanje kako nosiocima kampanje “za” ustavne promene, tako i nosiocima kampanje “protiv” ustavnih promena.

Tražio je i da se donese odluka kojim bi RIK preporučio Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu da opozicionim strankama stavi na raspolaganje prostorije lokalnih samouprava u cilju obaveštavanja gradjana koji bi glasali protiv promena Ustava, saopštile su Dveri.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x