Dveri: Srbi na Kosovu prepušteni sami sebi, masovno preregistruju vozila

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Foto: Pixabay

Pokret Dveri ocenio je danas da su Srbi na Kosovu i Metohiji, koji su prepušteni sami sebi i kosovskim vlastima, prinuđeni da preregistruju svoja vozila na tablice “RKS”, saopšteno je danas iz tog pokreta.

“Nijedan medij u Srbiji ne izveštava o tome šta se ovih dana dešava na severu Кosova. Prepušteni separatističkim vlastima u Prištini, Srbi su prinuđeni na preregistraciju svojim vozila. Na ovom primeru se najbolje vidi dubina izdaje Aleksandra Vučića, SNS-a i njihovih izvršilaca radova tzv. ‘srpske liste’. Ovih dana Srbi, prepušteni sami sebi i kosovskim vlastima, napušteni i ostavljeni od svoje države na milost i nemilost velikoalbanskim vlastima, masovno vrše preregistraciju svojih vozila sa tablica КM, na tablice RКS (‘Republika e Кosoves’)”, piše u saopštenju.

Dveri su navele da su se Srbi “suočeni sa ultimatumom Prištine” da će im nakon 31. marta 2023. biti oduzimana vozila, odlučili na ovaj korak.

“Prostorije Auto-moto saveza Srbije (AMSS) su zatrpane vozilima i zahtevima za preregistraciju. Postavlja se pitanje, ko je AMSS-u dozvolio ili naložio da u ime prištinskih vlasti realizuje ovu nečasnu rabotu? Posle ovog primera, nameće se pitanje na kakva će sve poniženja Aleksandar Vučić i SNS izložiti Srbe i srpsku državu u danima koji dolaze na КiM, ali i šire”, rekli su iz pokreta.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x