Dveri: Vučić će odgovarati ako potpiše Sporazum o normalizaciji sa Kosovom

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Boško Obradović, Foto: BetaPhoto/Miloš Miškov/EV
Podelite vest

Pokret Dveri saopštio je danas da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarati zbog kršenja Ustava i ugrožavanja teritorijalnog suvereniteta i integriteta ukoliko potpiše Sporazum o normalizaciji odnosa sa Kosovom.

“Vučić je istakao da Srbija mora voditi racionalnu i pragmatičnu politiku ubrzanog približavanja Evropskoj uniji. Takva politika, kako je istakao, znači da nema ‘besplatnog sira nigde osim u mišolovci’, odnosno da je uslov za članstvo u EU potpisivanje Sporazuma o normalizaciji odnosa sa Prištinom, ali da to ne znači priznanje nezavisnog Kosova. Poručujemo Aleksandru Vučiću – ne treba nam EU koja ne poštuje Srbiju u našim ustavnim granicama”, naveo je taj pokret.

Dveri su dodale da Vučićeva politika godinama unazad vodi ka priznanju Kosova kao nezavisne države a da je nakon jučerašnjeg sastanka sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom i javno istakao da će takvu agendu sprovesti.

“Izgleda da je Aleksandar Vučić ‘istrošio sve kredite’ kod svojih stranih gazda, koje su ga i doveli na vlast 2012. godine, upravo da bi priznao nezavisno Kosovo, što je godinama unazad i činio potpisivanjem raznih sporazuma, od Briselskog do Vašingtonskog. Sada je očigledno došlo vreme da, nakon izbora, potpiše i takozvani Sporazum o normalizaciji odnosa sa Prištinom, a što de fakto znači i priznanje nezavisnog Kosova”, smatraju Dveri.

Taj pokret je dodao da to što je Vučić “ucenjen ko zna čim od Zapada, ne znači da Srbija mora biti talac tih ucena”.

“Upozoravamo Vučića da se ne igra sa južnom srpskom pokrajinom Kosovom i Metohijom i da će, ukoliko potpiše takozvani Sporazum o normalizaciji odnosa sa Prištinom, odgovarati pred zakonom zbog kršenja Ustava i ugrožavanja teritorijalnog suvereniteta i integriteta”, dodaje se.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x