Film “To je Toma” nastavlja turneju po Srbiji, sledeći Novi Pazar

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: promo City Grupa
Podelite vest

U dvorani Kulturnog centra u Novom Pazaru, u sredu 23. novembra od 19 sati, premijerno će biti prikazan film” To je Toma, pesnik i nesretnik” niške producentske kuće City Grupe, producenta Olivera Paunovića, u režiji Vladimira Ristića, a  po ideji Miloša Paovića.

„To je Toma“, dugometražni dokumentarni film, producenta Olivera Paunovića i reditelja Vladimira Ristića ima elemente igrane rekonstrukcije i biografska je priča o legendarnom pevaču i kompozitoru Tomi Zdravkoviću iz vizure porodice i prijatelja koji su ga poznavali.

O Tomi u filmu govore njegova supruga Gordana, kolege Zoran Kalezić i Hasan Dudić, glumice Tanja Bošković i Danica Maksimović, kao i mnogi drugi.

Film je premijerno prikazan na ovogodišnjim „Filmskim susretima“ u Nišu, emitovan je na nacionalnoj TV Crne Gore, a priliku da uživa u  ostvarenju imala je i publika u Beogradu, na Zlatiboru, posetioci festivala filmske glume „MOFF“ u Mostaru, Kulturnog centra Leskovac, a na dan rođenja legendarnog pevača narodne muzike, 20. novembra,  premijerno je prikazan i na nacionalnoj TV Prva.

Nakon Novog Pazara u ovom ostvarenju moći će da uživa publika u Republici Srpskoj (30.11), Sarajevu  (01.12.), a  04.12. i “preko bare”, u Čikagu.

Toma Zdravković, bez čijih pesama se ni danas ne mogu zamisliti slavlja na Balkanu, rođen 20. novembra 1938. godine u Aleksincu, a preminuo prerano,  30. septembra 1991. godine u Beogradu.

Ulaz na projekciju 23. novembra u 19 sati  u Novom Pazaru je slobodan.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x