Glas!: Priključujemo se naporima proevropske opozicije da se sruši marionetski putinovski režim

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: www.glas-voice.org
Podelite vest

Politička organizacija “Glas! (The Voice!) saopštila je danas da pozdravlja postignut sporazum opozicionih poslaničkih grupa koje učestvuju u organizaciji protesta “Srbija protiv nasilja”, pod nazivom “Dogovor za pobedu”.

“Glas!” u saopštenju ističe spremnost “da se priključi naporima proevropske opozicije da se sruši marionetski putinovski režim Aleksandra Vučića”.

“‘Glas!’ koristi priliku da, u skladu sa tekstom sporazuma u kome se navodi da je potrebno ‘formiranje izbornih platformi zasnovanih na ideološkoj bliskosti i sinergijskom efektu saradnje’ predloži evroatlantsku politiku raskida sa svim memorandumskim ostacima od 1987. godine do danas”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da “evroatlantska politika podrazumeva da želimo bezbednost i sigurnost svih naših građana garantovanu širokim okvirom Severnoatlantskog sporazuma”, kao i da put u EU “vodi samo preko NATO”.

“U EU želimo zbog vrednosti, uređenog društva, vladavine prava, Šengena, ekonomske sigurnosti, kulture, sekularnog društva. Želimo transparentan, efikasan i departizovan javni sektor kao i sektor bezbednosti. Želimo dobrosusedske odnose sa svim državama u regionu i punu implementaciju evropskog (francusko-nemačkog) sporazuma za Kosovo”, navodi se u saopštenju.

Glas” je pozvao “sve iskrene proevropske i prozapadne političke organizacije da se priključe ovoj Platformi i na osnovu nje formiraju jednu građansku, demokratsku, evropsku izbornu kolonu”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x