Glumac i scenarista iz Leskovca na protestu pozvao ljude da se ujedine i da ne ćute

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Protest “Leskovac protiv nasilja” još jednom je održan sinoć, a okupljenim građanima obratio se glumac i scenarista Dragoslav Gile Branković koji je poručio da je tu zbog svoje dece, koja su kao i mnoga, trbuhom za kruhom otišla iz ovog lepog grada i da mu je dosadilo da ćuti.

“Rodio sam se sa kičmom kao i vi, a ne da puzim. Dosadilo mi je, muka mi je da slušam i ćutim ‘može i gore’, može sve dok ćutimo, dok se borimo, pričamo, možda i da bude bolje. Muka mi je da slušam svi su isti, e pa nismo isti, ja nisam isti, vi niste isti, a ako smo isti, daj da vidimo kad dođemo na vlast da li će nas promeniti”, rekao je Branković.

On je pozvao ljude da se ujedine i da se ne ljute na one što odustaju od šetnje.

“Neko traži da budemo radikalni, nema veće radikalnosti od toga da svako od nas ubedi bar još desetoro njih da nam se pridruže. I neću mnogo pričati mada sam glumac i uživam kad imam publiku ali neka dela govore, a šetnja je zdrava i zato ćemo šetati sve do pobede”, rekao je Branković.

Protestna šetnja počela je oko pola osam ispred platoa Narodnog muzeja, a zatim su okupljeni građani, među kojima predstavnici skoro svih opozicionih stranaka krenuli istom rutom kao i prethodnih subota.

Uz zvižduke, Bajaginu pesmu “Pada vlada” i “Vostani Serbije” šetali su i pored zgrade gradskog odbora SNS gde su skandirali “Lopovi, lopovi”.

Šetnja je protekla bez incidenata, a saobraćaj je zaustavljan sporadično.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x