Građani i opozicija neće dozvoliti da mafija pokori naše društvo, inspektore Mitića i Milenkovića štiti jedino javnost

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

(BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)
Podelite vest

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavla je da inspektore Četvrtog odeljenja za borbu protiv droga Dušana Mitića i Slobodana Milenkovića, koji su otkrili slučaj “Jovanjica”, štiti jedino javnost i “jedino ih javnost održava u životu”.bPoslanik Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević rekao j da građani i opozcija ne dozvoljavaju da mafija pokori društvo i da je od prvog protesta “Srbija protiv nasilja” jasno poslata poruka “da ovo nije više privatna država Aleksandra Vučića”.

Tepić je rekla ispred zgrade Specijalnog suda, u kome danas Mitić treba da svedoči, da u predmetu “Jovanjica” prvooptuženog Predraga Koluviju u sudnici brani Vladimir Đukanović, koji je i predsednik Odbora za pravosuđe u Skupštini Srbije, a van sudnice ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

Prema njenim rečima, Gašić je pokušao i da obmane javnost izjavom da je sa Koluvijom “imao kontat samo jednom porukom”, i da brani kriminalce izjavom da “Mitić može i da laže na sudu”.

“Što nije tačno, može da laže samo optuženi Predrag Koluvija”, rekla je Tepić novinarima ispred Specijalnog suda i dodala da je Gašić svojom izjavom o inspektorima pokušao da ponizi i pravosuđe koje je formiralo predmete “Jovanjica 1” i “Jovanjica 2”.

Tepić koja je i narodna poslanica, rekla je da Jovanjica nije plantaža marihuane, već da je optužnica definisala “kao najveću fabriku droge u Evropi” na kojoj je uzgajan i skank, koji je “najjača droga”.

Milivojević je rekao da je njemu kao narodnom poslaniku “prosto neverovatno da živimo u državi koja je ovako loše organizovana, a kriminal je ovako dobro organizovan”.

“Očigledno je da i državu i kriminal vode isti ljudi”, rekao je Milivojević agenciji Beta.

On je rekao da u toj borbi su “na jednoj strani organizovani kriminal i režim Aleksandra Vučića, a na drugoj građani” i opozicija i da veruje da će građani pobediti.

Milivojević je kazao da su građani pozvani na okupljanje ispred zgrade Specijalnog suda na poslednjem protestu “Srbija protiv nasilja” jer je važno “da Dušan Mitić i Slobodan Milenković, kao i svi drugi časni policajci znaju da nisu sami”.

Ispred zgrade Specijalnog suda gde se očekuje dolazak inspektora Mitića, koga će danas ispitivati advokat odbrane, okupili su se u velikom broju građani i predstavnici svih stranaka proevropske opozicije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x