Građani Ulice Dušana Trifunca pred rešenjem desetogodišnjeg problema

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Borisav Stamenković
Podelite vest

Za blato koje stanari Ulice Dušana Trifunca u Nišu gaze skoro deset godina, zainteresovali su se mediji, ali i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, pa se oko hiljadu građana nada da će njihov problem uskoro biti rešen. Interesovanje javnosti za ovu ulicu koja ima svega 80 metara poraslo je nakon što su Srbija vesti objavile tekst “Niti manje ulice, niti većeg blata, a niko nije nadležan”.

Deo Ulice Dušana Trifunca u dužini od osamdesetak metara prema Ulici Radnih brigada ostao je neasfaltiran uprkos obećanjima koje su građani slušali skoro deset godina. Iako su imovinsko-pravni odnosi rešeni još 2014. godine, stanovnici, njih oko hiljadu, i dalje čekaju asfalt, dok se nadležnost prebacuje sa jedne na drugu gradsku instituciju, ističu.

Radi se o nastavku Ulice Dušana Trifunca, pored Osnovne škole „Ćele kula“ i Gerontološkog centra, koji izlazi na Ulicu Radnih brigada. Ovo parče ulice najveće niške gradske opštine u planu je za igradnju skoro 20 godina i nalazi se kako u generealnom, tako i u detaljnom Urbanističkom planu Grada Niša.

Goran Radovanović, stanar zgrade u koju se uselio 2013. godine, najupućeniji je u celu “problematiku”, a dopise je poslednjih godina slao na adrese svih relevantnih gradskih institucija, pa čak i kabinetu predsednika Republike Srbije.

Nakon objavavljivanja na portalu Srbija vesti, 3. februara, stvari su počele da se kreću sa mrtve tačke, kaže Radovanović.

“Hvala Vam još jednom na objavljenom tesktu o našoj Ulici Dušana Trifunca, tekst je privukao veliku pažnju kako gradonačelnice, tako i ostalih medija. Jutros sam dao izjavu za TV NOVA S”, obratio se Radovanović porukom našoj redakciji.

Uključenje Gorana Radovanovića u Jutarnji program TV NOVA S i razgovor sa novinarkom Ivanom Marković prenosimo u celini.

 

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x