U ponedeljak sunčano i toplo vreme

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

U Srbiji će biti pretežno sunčano i toplo, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Posle podne i uveče očekuje se prolazna umerena oblačnost, prvo na zapadu i severu Srbije.

Duvaće slab i umeren, zapadni i jugozapadni vetar. Najniža temperatura biće od šest do 15, a najviša od 25 do 28 stepeni.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i toplo. Posle podne i uveče prolazna umerena oblačnost. Najniža temperatura biće od 12 do 15, a najviša oko 28 stepeni.

U utorak će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i toplo. U prvom delu dana suvo, a lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se posle podne i uveče. Od srede će biti malo svežije sa dnevnim temperaturama od 19 do 24 stepena.

Sredinom sedmice (u sredu i četvrtak) će kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom biti najučestaliji pa se očekuju u većini mesta, a lokalno će biti praćeni sitnim gradom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme.

Od petka sunčano, a padavine će postati ređa pojava.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak, 6. maj 2024. godine:

Biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe kod hronično obolelih i osetlјivih osoba. Očekivane su meteoropatske reakcije u vidu bolova u mišićima i promenlјivog raspoloženja. Savetuje se odevanje u skladu sa termičkim uslovima, kao i primena adekvatnih mera zaštite od UV zračenja.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x