Gradonačelnik Novog Sada: Trasa novog mosta protiv kojeg se bune aktivisti ucrtana pre 72 godine

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC)
Podelite vest

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić izjavio je danas da je trasa novog mosta preko Dunava u Novom Sadu, protiv čije izgradnje i seče stabala na Šodrošu  građanski aktivisti protestuju, ucrtana u planove pre 72 godine.

Đurić je za TV Prva rekao da se protiv izgradnje tog mosta buni “jedna mala grupa ljudi”.

Aktivisti su se u prošli petak sukobili sa policijom, u pokušaju da zaustave seču stabala na Šodrošu, rukavcu Dunava koji predstavlja zelenu oazu Novog Sada i stanište brojnih vrsta zaštićenih ptica, a tom prilikom je nekoliko aktivista i privedeno od strane policije.

“Što se tiče ljudi koji protestuju, uvek mogu da odu na Most slobode kad su najveće gužve, popodne ili vikendom, da pokucaju na prozor suvozača ili vozača i kažu im – znate šta, čekajte u redovima jer ne treba da gradimo most na mestu gde su ga planeri ucrtali pre 72 godine”, rekao je Đurić.

Građanski pokret Bravo i aktivisti iz Šodroš survajver kampa (Survivor) ove sedmice ostavili su delove posečenih debala ispred institucija u Novom Sadu koje smatraju odgovornim za seču drveća.

Oni su poručili da će nastaviti da se bore za očuvanje priobalja.

Nakon što su stabla posečena, aktivisti su kazali da su na 17 posečenih stabala bele topole pronađene duplje zaštićenih vrsta ptica, što su dokumentovali fotografijama.

Iz Javnog preduzeća “Vojvodinašume” potvrđeno je da je planirana seča 140 stabala na tom području.

Šodroš survajver kamp je podignut u junu prošle godine.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x