Gradski odbor SSP: U Kragujevcu pritisak SNS na građane da se učlane da bi sačuvali posao

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: SSP.rs
Podelite vest

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) u Kragujevcu saopštio je da im se poslednjih nekoliko meseci obraća sve veći broj gradjana koji su izloženi pritisku da skupljaju kapilarne glasove ili da popune pristupnicu Srpskoj naprednoj stranci (SNS) kako bi sačuvali svoje radno mesto.

U saopštenju SSP se navodi da zaposlene u državnim preduzećima, komunalnim preduzećima, institucijama, školama, često primoravaju da idu na skupove koje organizuje SNS.

SSP je obavestio da gradjani mogu da im prijave sve koji ih pod pretnjom raskida ugovora o radu i onemogućavanja napredovanja u službi, primoravaju da na predstojećim izborima glasaju za SNS, ali i druge političke organizacije koje su sa njom u koaliciji.

Prijave se mogu podneti u prostorijama stranke u Ulici Branka Radičevića 18A/4, u vremenu od 17 do 19 sati ili elektronskim putem na mejl sspkragujevac@gmail.com.

Kako je saopšteno, SSP u Kragujevcu će na osnovu prijava fomirati poseban registar u koji će biti upisivani takvi funkcioneri i drugi nadredjeni “kako bi se toj protivustavnoj i protivzakonitoj praksi stalo na put”.

Stranka je podsetila da gradjane štiti Ustav kojim je nedvosmisleno propisano da su izbori slobodni, kao i da je glasanje tajno i lično i kojim je zabranjena diskriminacija, naročito po osnovu političkog ili drugog uverenja. Kako se u saopštenju dodaje, samim tim svaki vid posrednog ili neposrednog uticaja i pretnji gubitkom posla i onemogućavanja napredovanja u službi, je flagrantna povreda Ustavom zagarantovanih prava gradjana.

“Funkcioneri i drugi nadredjeni, ovakvim uticajima vrše teži oblik krivičnog dela Povreda prava glasanja, za koje delo je Krivičnim zakonikom Srbije zaprećena kazna zatvora od tri meseca do tri godine, kao i krivično delo Zloupotreba službenog položaja za koje delo je Krivičnim zakonikom Srbije zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina”, naveli su iz SSP. Uputili su i obećanje da će odgovarati svi koji sprovode te radnje.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x