Grand prix ZLATNA BUKLIJA za dokumentarni film “AMBASADORI KULTURE SVOGA VREMENA”

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

U Velikoj Plani održan je 17. Međunarodni festival dokumentarnog filma “ZLATNA BUKLIJA”. Ove godine, pored ostalih, u jakoj konkurenciji od preko 200 filmova iz Srbije i BiH, nagrađen je dokumentarni film “AMBASADORI KULTURE SVOGA VREMENA”, urađen u produkciji LAG RTANJ uz podršku Opštine Sokobanja.

 

“Dokumentarni film AMBASADORI KULTURE SVOGA VREMENA reditelja Velimira Stojanovića, uradjen po scenariju Slaviše Krstića, mlade naraštaje pričom vodi kroz vreme i stradalničke događaje, čuvajući sećanje i pokazuje im kuda dalje valja ići.

Autori filma osvrću se natakve ambasadore kulture među velikanima Sokobanje, ističući pojedine likove različitog zvanja i znanja, gde se prošlost, i budućnost sadrže u delima ovih ljudi”, navodi se u obrazloženju žirija.

Grand prix ZLATNA BUKLIJA za uspeo pristup „ilustrovanju” prošlog i savremenog traga života u Sokobanji i Filmski medaljon ZLATNA BUKLIJA za sveukupan scenaristički pristup, dodeljene su na svečanosti, 29. aprila 2022. godine u Velikoj Plani.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x