Grčić: Rudari Kolubare i Kostolca traže od Vučića da ih sačuva od zatvaranja rudnika

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Ilustracija foto: Facebook JP EPS RB KOLUBARA

Vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić (EPS) rekao je danas da rudari “Kolubare” i “Kostolca” traže od predsednika Srbije Aleksandra Vučića pisane garancije da će ih “sačuvati od neprijatelja u zemlji i inostranstvu”, koji žele da zatvore rudnike ili će krenuti pešice za Beograd.

“Rudari ‘Kolubare’ i ‘Kostolca’ traže garancije od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će ih sačuvati od neprijatelja u zemlji i inostranstvu koji žele da zatvore naše rudnike i otmu koru hleba našoj deci ili kreću peške u marš na Beograd i moja je obaveza da to prenesem i predsedniku Vučiću i javnosti”, naveo je Grčić u saopštenju.

Dodao je da je poslednji povod za reakciju više od 15.000 rudara EPS-a bio zahtev “poslanice Evropskog parlamenta iz redova Zelenih i glavne lobistkinje za nezavisnost Kosova u Evropskom parlamentu Viole fon Kramon da se zatvore rudnici i termoelektrane u Srbiji”.

Ona je, kako je rekao, pre nekoliko dana na susretu sa episkopom diseldorfskim i cele Nemačke, Grigorijem Durićem ukinula Srpsku pravoslavnu crkvu, a sada, lažno se predstavljajući, kao zaštitnik naroda, traži od Evropske unije da se zatvore “Kolubara”, “Kostolac” i termoelektrana “Nikola Tesla” u Obrenovcu.

Grčić je rekao da rudarski sektor i termo sektor EPS-a obezbedjuje energetsku sigurnost Srbije i to se ponovo pokazalo i dokazalo poslednjih meseci kada je Evropa pogodjena najvećom do sada energetskom krizom.

“Konstantni su pritisci i napadi na rudare i zato su od mene tražili da njihov predsednik pismeno garantuje bezbednost njihovog posla i opstanak njihovih porodica, kao i da se konačno pokaže ko su oni koji rade protiv EPS-a i interesa Srbije”, rekao je v.d. direktora EPS-a.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Коментари
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x