Grčka uvodi nova ograničenja za ulazak u zemlju od 19. decembra

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Aristotelov trg, Solun Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Grčka od 19. decembra uvodi ograničenja za sve putnike koji će za ulazak u zemlju morati da imaju negativan PCR test ne stariji od 48 sati, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja.

 

“Putnici koji su u inostranstvu boravili manje od 48 sati oslobodjeni su ove obaveze” navedeno je u saopštenju u kome je naglašeno da će nova mera važiti od nedelje u 6.00 časova po lokalnom vremenu.

 

Do sada je u Grčku moglo da se udje sa evropskom zdravstvenom propusnicom ili drugom potvrdom o vakcinaciji, preležanom kovidu ili negativnim testom PCR koji nije stariji od 72 sata ili antigenskim od 48 sati.

 

Nove mere, koje će biti na snazi od 19. decembra do 31. januara, uvode se u situaciji kada se Evropa suočava sa novim talasom infekcija i pojavom omikron soja virusa.

Strahuje se da će se omikron zbog velikog broja mutacija brzo proširiti i da postojeće vakcine protiv korona virusa ne pružaju dovoljnu zaštitu.

 

Grčka, koja ima 10,7 miliona stanovnika beleži desetine smrtnih slučajeva od kovid-19 dnevno. Zdravstvene vlasti su danas objavile da je od posledica virusa umrlo 77 osoba u poslednja 24 sata a registrovan je 4.801 slučaj infekcije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x