Greškom lekara zadobio brojne povrede sa posledicama, pomozimo Petru da što pre zagrli svoju porodicu!

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Pokreni život
Podelite vest

Petar Desnica rođen  je 27.10.2022. godine u mestu Nadalj, u opštini Srbobran. Dete je iz uredne kontrolisane trudnoće. Greškom lekara zadobio je brojne povrede prilikom porođaja koji je bio kompikovan. Bio je krupna beba 4470gr i 53cm (prirodan porođaj) pri porođaju usled svih drugih komplikacija dolazi i do povrede nervnog spleta leve ruke i ruka ostaje potpuno paralizovana (plexsus brahijalis).

Direktno iz porodilišta iz Vrbasa hitno je prebačen u Novi Sad ,na odeljenje intezivne nege i tamo se borio za život 15 dana. Odmah su uključene vežbice i pozicioniranje ruke. Posle 15 dana prebacuju ga na odeljenje neonatologije gde ne uspevaju da ga skinu sa kiseonika. Odlazi na snimanje magnetne rezonance kada porodica  saznaje da ima hematom na kičmenoj moždini koji se stvorio prilikom čupanja bebe i samim tim taj otok je delimično oduzeo desnu stranu hemiodijafragme.
“Dobija dijagnozu da je jedina beba u Srbiji, a treća beba na svetu sa tom bolešću- Sa neonatologije prebačen je na kliniku za rehabilitaciju i tamo ostaje mesec dana. Prvi put iz bolnice izlazi sa dva meseca kao veliki pobednik u zagrljaj tati i seki. Posle devet meseci saznajemo da je dijafragma postala pokretna i očuvana”, kaže dečakova mama.
Rame je pokrenuo par dana pre polaska kući tek nekih par milimetara. Šaka mu je u veoma lošem stanju i pomažu joj sa ortozama. Trenutno se leči na klinici za rehabilitaciju u Novom Sadu.
“Ovo  je dug proces koji zna da traje godinama, a tretmani su veoma skupi pa samim tim nam je potrebna vaša podrška i pomoć. Potrebna su sredstva za lečenja u banjskim uslovima, specijalističke preglede, akunpukturu, rehabilitacije u inostranstvu, rekvizite za vežbanje, fizikalne terapije, kao i sredstva za putne troškove i smeštaj”, apeluje porodica Desnica.
Pomozite Petru da što pre zagrli svoju porodicu!

Slanjem SMS poruke 193 na 3800

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001717997-56

Uplatom na devizni račun: 160-6000001718991-81

IBAN: RS35160600000171899181

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom putem Paypala na linku: Paypal

Uplatom putem kartice na linku: E-doniraj

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x