Grupa građana podnela prijavu protiv gradonačelnika Bora i člana Gradskog Veća

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Google StreetView printscreen
Podelite vest

Predstavnici Grupe građana “Glasno za omladinu” podneli su Agenciji za sprečavanje korupcije prijavu protiv gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića zbog njegovih funkcija u kompaniji “Ziđin Koper” (Serbia Zijin Copper), a prijava je iz istih razloga podneta i protiv člana Gradskog Veća Danijela Aleksića.

“Glasno za omladinu” su u prijavi naveli da postoji sumnja da je Milikić član Odbora za odnose sa javnošću u toj kompaniji, dok je Aleksić predstavnik te kompanije.

Istakli su i da zakon striktno zabranjuje da javni funkcioner bude u organima privrednih društava, ako postoji zavisni odnos između tog privrednog društva i javne funkcije.

“U Boru, gde je rudarenje glavna industrijska grana, nesumnjivo je da je članstvo u organima ovih preduzeća i funkcija u lokalnoj samoupravi u zavisnom odnosu”, naveli su iz “Glasno za omladinu”, koje ima jedno odborničko mesto u Skupštini Grada Bora.

Ta organizacija apelovala je na gradske funkcionere da se pridržavaju Zakona o sprečavanju korupcije i da se odreknu svih funkcija u rudarskim kompanijama.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x