Grupa građana podnela prijavu protiv gradonačelnika Bora i člana Gradskog Veća

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Foto: Google StreetView printscreen

Predstavnici Grupe građana „Glasno za omladinu“ podneli su Agenciji za sprečavanje korupcije prijavu protiv gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića zbog njegovih funkcija u kompaniji „Ziđin Koper“ (Serbia Zijin Copper), a prijava je iz istih razloga podneta i protiv člana Gradskog Veća Danijela Aleksića.

„Glasno za omladinu“ su u prijavi naveli da postoji sumnja da je Milikić član Odbora za odnose sa javnošću u toj kompaniji, dok je Aleksić predstavnik te kompanije.

Istakli su i da zakon striktno zabranjuje da javni funkcioner bude u organima privrednih društava, ako postoji zavisni odnos između tog privrednog društva i javne funkcije.

„U Boru, gde je rudarenje glavna industrijska grana, nesumnjivo je da je članstvo u organima ovih preduzeća i funkcija u lokalnoj samoupravi u zavisnom odnosu“, naveli su iz „Glasno za omladinu“, koje ima jedno odborničko mesto u Skupštini Grada Bora.

Ta organizacija apelovala je na gradske funkcionere da se pridržavaju Zakona o sprečavanju korupcije i da se odreknu svih funkcija u rudarskim kompanijama.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Коментари
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x