Grupa LUR iz Kragujevca objavila album sa snažnom porukom ‘veruj, voli’

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto> LUR promo
Podelite vest

Spotom za pesmu ,,Kerozin” kragujevački LUR (Ludak u razvoju) je pre nepunih mesec dana najavio novi album, koji je izašao sa prvim sunčanim danima maja. Emotivnu katarzu i unutrašnje buđenje nagoveštavaju već samim nazivom: ,,Veruj, voli“.

,,Danas su te dve reči, VERUJ i VOLI, veći simbol bunta nego ikada ranije! VERA kao iskrena intimna energija koja te vuče da bude bolje, ili bar okej. A LJUBAV je vrsta inata, borba da ne postaneš neko drugi, neko pun mržnje, gordosti i pohlepe, premda te sadržaji svakodnevnice, ljudi koje sretneš i stvari koje čuješ stalno teraju na to. Album je pisan u vreme najintenzivnijeg perioda korone, a izlazi u prilično mračnom trenutku za naše društvo. Zato je ,,Veruj, voli” naš odgovor na mrak – naš snop svetlosti”, kazao je povodom izlaska albuma Miloš Stefanović, pevač LURa.

Album ,,Veruj, voli” (Odličan Hrčak, 2023) dostupan je na svim digitalnim muzičkim servisima, kao  CD izdanje. Donosi osam novih pesama:
Sam protiv svih,  Kerozin, Na krovu grada, Ona,  Više se ne javlja, Mesto pod suncem, Republika (lud za tobom) i Veruj, voli.

LUR karakterišu energični rifovi, brz ritam i melodija, ali i eksplozivni nastupi uživo. Od toga ne odustaju ni sa novim izdanjem sa čijom koncertnom promocijom kreću već sredinom maja. Za sada je sigurno da će ih publika sresti
19. maja u AKC FUZZ u Nišu,
7. jula na zidiću Doma omladine Beograda,
30. septembra u Domu omladine Kragujevac.

Album ,,Veruj, voli” nije samo četvrto samostalno izdanje LURa, već izlazi u trenutku kada bend počinje sa obeležavanjem 25 godina rada.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x