Grupa roditelja OŠ Vladislav Ribnikar traži da školska godina bude završena

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

(BETAPHOTO/MILOS MISKOV)
Podelite vest

Grupa roditelja beogradske Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” podržala je inicijativu o obustavi nastave u toj školi i zahtev da školska godina bude okončana zaključno sa 3. majem, kada se dogodilo masovno ubistvo u toj ustanovi.

Više od 150 roditelja učenika te škole smatra da je normalno školovanje nasilnim putem prekinuto tim tragičnim događajem, navodi se u njihovom saopštenju koje je preneo portal N1.

“Sve ono što se u školi dešavalo nakon 3. maja predstavlja samo pokušaj da se nasilno uspostavi ‘normalno’ stanje u školi. Krizni plan koji uprava škole pokušava da sprovede po svaku cenu, ima jedino za cilj da prikrije posledice tragičnog događaja”, dodaje se u saopštenju.

Ocenili su da je plan za nastavak školovanja koji se sprovodi od 10. maja štetan po razvoj velikog broja učenika i da je jedino rešenje momentalni prekid nastave i okončanje radne školske godine, kao i da za takav stav imaju podršku eminentnih stručnjaka iz oblasti neuropsihijatrije i psihoterapije.

“Školska godina se na tragičan način završila 3. maja. Svaki dan posle toga nije nastavak školske godine nego veštačko pravljenje da se ništa nije desilo. A desilo se. Deca su nam ubijena u školi, naveli su roditelji.

Učenik OŠ “Vladislav Ribnikar”, 13-godišnji K.K, ubio je 3. maja osam učenika i radnika obezbeđenja i ranio nastavnicu i još šetoro đaka od kojih je jedna devojčica kasnije preminula.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x