Jeremić: Rezolucija o sankcijama Rusiji je Vučićevo kukavičje jaje za opoziciju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, Foto: BetaPhoto/Amir Hamzagić
Podelite vest

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da predlog rezolucije o uvođenju sankcija Rusiji u Narodnoj skupštini predstavlja “kukavičje jaje” predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koje se podmeće opoziciji sa namerom da podeli opozicione stranke.

“Ne možemo argumentovano voditi raspravu o tom pitanju pre nego što Vučić u Skupštini Srbije upozna poslanike i javnost sa čime se to tačno Srbiji preti, odnosno zbog čega bismo morali da uvedemo sankcije Rusiji uprkos jasnim negativnim političkim posledicama koje bi taj korak mogao imati za rešavanje kosovskog problema”, rekao je Jeremić, a prenela Narodna stranka.

On je na izbornoj skupštini Opštinskog odbora Narodne stranke Zemun kazao da mu ne deluju uverljivo priče da će se dogoditi “katastrofa širokih razmera” ako Srbija ne uvede sankcije Rusiji.

“Prošlo je već osam meseci od početka rata u Ukrajini, a nijedna od pretnji s tim u vezi se do sada nije ostvarila”, dodao je Jeremić.

Prema njegovim rečima, Vučić podmeće “kukavičje jaje” opoziciji a uz pomoć nekoga sa kim je, kako navodi, Narodna stranka u prošlosti sarađivala.

“Na stranu koliko je skandalozno reći pre izbora da ste protiv sankcija, a posle izbora okrenuti ćurak naopako – to neka služi na čast onima koji su spremni da jednu priču pričaju pre izbora, a drugu posle njih. Ono što je mnogo gore je da se sada, direktno idući Vučiću na ruku, opoziciji podmeće kukavičje jaje sa namerom da se ona podeli. Narodna stranka u tome neće učestvovati”, naveo je Jeremić.

Za predsednika Opštinskog odbora Narodne stranke Zemun izabran je preduzetnik Stevica Đenadić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x