Priliku da se pokaže Jovana će imati u nedelju od 11 časova, kada će se u konkurenciji od 17 atletičarki boriti za tron

Jovanin fantastični troskok za takmičenje sa najboljima na svetu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srpski atletski savez
Podelite vest

Svetsko atletsko prvenstvo u dvorani će biti održano od 18. do 20. marta 2022.godine u Beogradu.

Naša zemlja ugostiće 680 atletičara iz 136 zemalja. U muškoj konkurenciji takmičiće 372 atletičara, a u ženskoj 308 atletičarki. Ovo će biti prvo Prvenstvo sveta nakon Birmingena 2018.godine i po brojnosti će biti drugo najmasovnije takmičenje u istoriji dvoranskih takmičenja.

Reprezentacija Srbije broji rekordnih 13 članova, od kojih je njih osam ostvarilo norme: Ivana Vuleta (skok udalj), Asmir Kolašinac (bacanje kugle), Maja Ćirić (400m), Elzan Bibić (1500 m/ 3000 m), Boško Kijanović (400 m) i Anja Lukić (60 m prepone), Luka Trgovčević (60 m prepone), Milana Tirnanić (60 m), Jovana Ilić (troskok), Aleksa Kijanović (60 m), Angelina Topić (skok uvis), Lazar Anić (skok udalj) i Milica Gardašević (skok udalj).

Fantastičnih 13.61m u troskoku

Dvadesetpetogodišnja Jovana Ilić ostvarila je pravi “bum” kada se 2021.godine pojavila i skočila fantastičnih 13.61 m u troskoku, što joj je omogućilo zelenu kartu za takmičenje sa najboljima na svetu.

Priliku da se pokaže Jovana će imati u nedelju od 11 časova, kada će se u konkurenciji od 17 atletičarki boriti za tron.

Kakav je osećaj učestvovati na Svetskom prvenstvu u svojoj zemlji?

„Iskrena da budem, još uvek ne mogu da verujem gde sam. Ovo je moje prvo veliko takmičenje, moj prvi međunarodni nastup, a četiri godine nisam se bavila atletikom. Ponovo vežbam tek godinu i po dana, tako da je ovo jako, jako veliko za mene.

Nisam to očekivala, ali veoma sam srećna što sam ovde. Uzbuđena sam i mislim da je ovo prilika jednom u životu da se takmičim pred svojom domaćom publikom.”

Šta očekuješ od takmičenja?

„Troskok u poslednjih nekoliko godina je procvetao posebno zbog Julimar Rohas (VEN) i od nje očekujem svetski rekord, tako da sam srećna što ću biti mali deo istorijskog trenutka ovde u Beogradu. Idem da svoj rekord oborim, što bliže 14 metara. i nadam se da ću ući u finale, ali ne vršim pritisak na sebe, ovde sam samo da uživam, opustim se, zabavim i radim nešto što volim sa najboljima na svetu. To okruženje će me gurnuti i ako uđem u finale biću najsrećnija osoba na svetu”.

Kako se osećaš povodom toga da si deo srpskog tima koji predvodi Ivana Vuleta (Španović)?

„Od detinjstva je uvek bila neko na koga sam se ugledala, inspiracija za sve srpske sportiste. I sada biti u istom srpskom timu zajedno sa našom Ivanom, šampionkom sveta je neverovatno. Čini se da smo na neki način jednaki. Biti ovde sada je san za mene. Kada smo imali zajedničko timsko fotografisanje Ivana je rekla “O, ja sam kao mama tima ovde”, pošto smo svi ostali mlađi.

Moj trener je trenirao sa njom kada je bila mlađa, tako da znam mnogo o Ivani i uvek se pozdravimo kada se sretnemo. Čast je biti u timu Srbije na smotri najboljih atletilčara sveta u našoj Areni I zajedno sa Vianom na čelu tima” – zaključila je Ilićeva.

Kako pratiti Svetsko prvenstvo u dvorani na sledećem linku.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x