Jovanović (CLS): Hitno održati vanrednu sednicu Skupštine grada Beograda o bezbednosnoj situaciji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Nikola Jovanović, Foto: Printscreen YouTube/Newsmax Adria
Podelite vest

U situaciji kada su se u Beogradu desile velike tragedije i kada se i roditelji i deca osećaju nesigurno, neophodno je hitno održati vanrednu sednicu Skupštine grada, na kojoj bi se isključivo raspravljalo o bezbednosnoj situaciji u prestonici i o merama koje se moraju zajednički i bez odlaganja preduzimati, izjavio je danas direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović.

“Takva sednica bi bila prilika da direktor policije i načelnik za Policijsku upravu grada Beograda izveste odbornike o stanju u gradu i o merama koje se preduzimaju, ali i da se otvori  šira rasprava o tome kako gradski organi mogu dodatno učestvovati u prevenciji i suzbijanju nasilja”, ukazao je Jovanović u pisanoj izjavi.

Prema njegovim rečima, neophodno je formirati zajedničku radnu grupu MUP-a i Grada Beograda i dogovoriti niz mera da se poboljša bezbednost dece i mladih, naročito u i oko osnovnih i srednjih škola.

“Apelujem na gradonačelnika Beograda (Aleksandra Šapića) da inicira ovakvu sednicu, jer je neprihvatljivo da gradski odbornici i funkcioneri ne budu makar indirektno uključeni u podizanje nivoa bezbednosti i sprečavanja nasilja u glavnom gradu”, kazao je Jovanović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x