Jovanović (Narodna stranka) traži da se sve stranke pre izbora izjasne o ‘francusko-nemačkom planu’

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: narodna.org.rs
Podelite vest

Poslanik Narodne stranke Stefan Jovanović je izjavio da se ta stranka zalaže za “jasno i nedvosmisleno odbacivanje francusko-nemačkog plana za nezavisnost Kosova i Metohije” i da bi sve stranke pre izbora trebalo da se izjasne kako će u Skupštini Srbije glasati o tome jer “nema važnijeg pitanja od celine otadžbine”.

Jovanović je govoeći za Televiziju Insajder posebno pozvao predstavnika koalicije “Srbija protiv nasilja” Borka Stefanovića da se izjasni da li će poslanici te liste glasati za ili protiv “francusko-nemačkog plana za nezavisnost Kosova i Metohije, “i dodao da “ako se kaže da je prihvatanje plana nužnost, onda to znači prihvatanje nezavisnosti Kosova”.

Jovanović je kazao da je većina građana Srbije za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, a “Narodna stranka je uz narod”.

On je rekao da “francusko-nemački plan predviđa da Srbija de fakto prizna nezavisnost Kosova – i to ne kažem ja, nego to kaže predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen usred Beograda, to kažu i najviši zvaničnici najmoćnijih država EU i zvaničnici SAD”, rekao je Jovanović.

Naveo je da se prihvatanjem Briselskog sporazuma 2013. godine “ušlo u pogrešan voz” jer je “prihvaćeno ukidanje srpskih institucija na severu Kosova i Metohije, ukidanje civilne zaštite, priznavanje registarskih tablica samoproglašenog Kosova, pasoša, ličnih dokumenata, predat je međunarodni telefonski broj, elektroenergetski sistem, Gazivoda i Valač…”.

Po rečima Jovanovića u poslednje dve godine se više od 11 odsto Srba iselilo sa Kosova, a oni koji su tamo su “ostavljeni bez ikakve zaštite, bez policije, pravosuđa i civilne zaštite i to dok ekstremistički režim Aljbina Kurtija nastoji da ih iseli i etnički očisti Kosovo i Metohiju od Srba”, rekao je Jovanović.

“Naša politika je jasna: Narodna stranka je siguran izbor zato što ćemo ono što govorimo danas, pre izbora, govoriti i posle izbora, i mi ne menjamo stavove. Narod očekuje konkretne odgovore, a ne floskule i parole”, rekao je Jovanović.

Rekao je da se Narodna stranka zalaže za očuvanje Kosova i Metohije u okviru Srbije i za vojnu i političku neutralnost Srbije, “a to znači ne u NATO i ne sankcijama Rusiji”, a zalaže se i za zabranu iskopavanja litijuma “koja bi Srbiju pretvorila u koloniju”, a zalažu se i za “povratak finansijske suverenosti Srbije”.

To su sve “crvene linije” Narodne stranke koja tu politiku kandiduje na izborima raspisanim za 17. decembar, rekao je Jovanović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x