Jovanović: Naš cilj je promena vlasti, a ne naslovnih strana

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: narodna.org.rs
Podelite vest

Generalni sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović izjavio je danas da je cilj te stranke “promena vlasti, a ne naslovnih strana režimskih tabloida”, i da korist od konsultacija o formiranju nove Vlade Srbije ima samo vlast koja za “spuštanje tenzija” koristi stranke koje građani “još doživljavaju kao opoziciju”, kako bi ublažila izlivanje narodnog nezadovoljstva zbog krize čije se razmere tek naslućuju.

“Sa ljudske strane imam razumevanje za one koji više nisu mogli da izdrže hajku režimskih medija protiv njih, ali mi se bavimo politikom da bi Srbiji i narodu bilo bolje, a ne da bismo se dogovarali sa režimom da nas skine sa naslovnih strana svojih tabloida”, rekao je Jovanović u intervjuu listu “Blic”.

“Sa političke strane nemam ama baš nikakvo razumevanje za takve dogovore jer se postavlja pitanje da li oni koji su poklekli zbog naslovnih strana imaju snage za promenu vlasti, sistema i reformisanje Srbije, i da li su za to uopšte sposobni”, dodao je Jovanović.

Jovanović je istakao da je cilj Narodne stranke promena režima jer je to uslov da Srbija postane moderna, demokratska država, i dodao da je političko delovanje te stranke u skladu sa tim ciljem.

“Svaka saradnja sa režimom za nas predstavlja jasno odustajanje od tog cilja jer pomaže predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da ostane na vlasti”, rekao je Jovanović.

“Plašim se da ovo podseća na saradnju SPO-a sa SPS-om i JUL-om 1994. godine i 1995. godine, kada je Slobodanu Miloševiću bilo potrebno ’smirivanje tenzija’ u društvu da ’lakše prođe’ odricanje od prekodrinskih Srba, dodao je Jovanović.

Na pitanje “kako će Narodna stranka nastupati u Skupštini Srbije”, Jovanović je odgovorio da će glavni zadatak te stranke, kao najveće opozicione partije u parlamentu, biti da “uspostavi čvrstu vezu između delovanja poslanika i interesa građana, koja je potpuno prekinuta u poslednjih deset godina”.

“Organizovaćemo narodne kancelarije narodnih poslanika u kojima ćemo biti dostupni građanima i razgovarati sa njima. Bićemo njihov glas u skupštini i sa skupštinske govornice pokretaćemo teme koje ih zaista muče i zahtevaćemo rešavanje njihovih problema”, rekao je Jovanović.

Jovanović je istakao da je Srbija suočena sa ekonomskom krizom i svakodnevnim rastom cena i da će poslanici te stranke predložiti niz konkretnih mera za ekonomsku sigurnost građana.

“To su hitno smanjenje PDV-a na osnovne životne namirnice (hleb, mleko, ogrev, lekovi…) sa 10 odsto na jedan odsto, povećanje minimalne zarade na 50.000 dinara uz istovremeno smanjenje opterećenja za poslodavce sa 61 odsto na 50 odsto, kao i uvođenje poreza na luksuz, kako bi teret krize podneli najbogatiji”, rekao je Jovanović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x