Kamberi: Koalicija Albanaca Doline će verovatno ići na razgovor kod Vučića, ako bude pozvana

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Šaip Kamberi, foto: Srbija vesti
Podelite vest

Poslanik u novom sazivu Skupštine Srbije liste Koalicija Albanaca Doline Šaip Kamberi izjavio je da će ta koalicija verovatno ići na konsultacije sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ako dobiju poziv, preneo je  list Danas.

“Ukoliko Koalicija Albanaca Doline bude dobila poziv iz Vučićevog kabineta, razmotrićemo taj poziv, ali bismo verovatno išli na razgovor”, rekao je Kamberi, inače predsednik Partije za demokratsko delovanje (PDD).

Dodao je da nije prioritet njegove koalicije da bude deo vlade, već da se u potpunosti ostvari “Plan od sedam tačaka”, preneo je Danas na svom portalu.

Koaliciju Albanaca Doline čine PDD, Demokratska partija i Pokret za demokratski progres , a okuplja Albance iz Preševa, Bujanovca i Medveđe.

Vlada Srbije je 2013. usvojila plan koji se odnosi na integraciju Albanaca u institucije sistema, ekonomski razvoj Preševa, Bujanovca i Medveđe, kao i na niz pitanja u oblasti pravosuđa, obrazovanja, kultura i zdravstva.

Blic je nedavno najavio da će Vučić 14. jula početi konsultacije oko buduće vlade sa svim listama koje su na aprilskim izborima prešle cenzus.

Koalicija Albanaca Doline imaće jednog poslanika i to će, kako je ranije saopšteno, biti Kamberi.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x