Kamp za mlade u ruralnim sredinama na Divčibarama od 8. do 12. avgusta

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Vidi Srbiju
Podelite vest

U kampu na Divčibarima od 8. do 12. avgusta okupiće se 30 mladih iz Kolubarskog okruga sa ciljem da kroz saradnju sa civilnim sketorom razvijaju ideje za kvalitetniji život u svojoj zajednici, saopštili su danas organizatori kampa.

Ovo će biti prvi od pet kampova u okviru projekta “Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji” koji u ime Nemačke razvojne saradnje sprovodi GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom omladine i sporta Srbije.

Ostala četiri kampa održaće se tokom avgusta i septembra pod sloganom “Na mladima selo ostaje”.

Od 15. do 19. avgusta u Knjaževcu će se okupiti mladi iz Zaječarskog i Borskog okruga, a od 22. do 26. avgusta takodje u Knjaževcu mladi iz Pčinjskog i Jablaničkog okruga.

Za mlade iz Zaječarskog i Borskog okruga rok za prijave traje do 3. avgusta, a za njihove vršnjake iz Pčinjskog i Jablaničkog okruga do 10. avgusta.

Kampovi su namenjeni mladima od 18 do 30 godina, kao i ženama, povratnicima iz inostranstva i pripadnicima nacionalnih manjina do 40 godina.

Na Srebrnom jezeru od 5. do 9. septembra okupiće se omladinci iz Braničevskog i Podunavskog okruga, a poslednji, peti kamp održaće se u Sremskim Karlovcima od 12. do 16. septembra i namenjen je mladima iz Zapadnobačkog okruga.

Zainteresovani se mogu prijaviti na mejl adresu youth-rs@giz.de.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x