ALEKSANDRU KONOVALOVU SPECIJALNO PRIZNANjE

Kik boks klub “Niš” proglašen kao najbolji klub u Srbiji i centralnoj Srbiji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: KBK "Niš"
Podelite vest

U Jagodini je održana svečanost Kik boks saveza centralne Srbije na kojoj su dodeljena plakete i priznanja najboljim kik bokserima u 2023. godini i zaslužnim pojedincima.

Draganu Markoviću Palmi je na svečanosti u organizaciji Kik boks saveza centralne Srbije uručena Plaketa za veliki doprinos razvoju kik boksa.

Foto: KBK “Niš”

“Mlade ljude treba da vaspitamo u sportskom duhu, a ne kao u nekim drugim državama, da huligani napadaju decu samo zato što navijaju za neki drugi klub”, rekao je Marković.

Predsednik Kik boks saveza Centralne Srbije Srđan Radulović, koji je i selektor kik boks reprezentacije Srbije uručio je posebnu Plaketu Draganu Markoviću Palmi za veliki doprinos razvoju kik boksa.

“Kik boks je deo mog života i u ovom sportu sam 35 godina. Poznato je da je Jagodina najbolji promoter borilačkih sportova, samo u Končarevo su došle 23 reprezentacije od Rusije do Sjedinjenih Američkih Država. Kada je gostovala kik boks reprezentacija Hrvatske, njihov selektor bio je skeptičan prema tome kako će se publika odnositi prema reprezentaciji Hrvatske. Ja sam mu rekao “Ovo je sport, ovde nema politike”.

On je dodao da nijedan zvižduk nije bio kada se intonirala hrvatska himna na stadionu u Končarevu.

“Ja nisam za to da se zaboravi, ali moramo da idemo dalje, da mlade ljude vaspitavamo u sportskom duhu, a ne da huligani napadaju srpsku decu kao na pravoslavno badnje veče u Vukovaru, kada su maloletnici srpske nacionalnosti napadnuti samo zato što navijaju za neke druge klubove i što govore ekavski. Idoli mladim ljudima treba da budu sportisti, a ne oni koji se bave kriminalnim radnjama. Najbolji ambasadori Srbije su upravo uspešni sportisti, kao naši kik bokseri koji su osvajali medalje na svetskim, evropskim i balkanskim prvenstvima i kada se intonirala srpska himna i vijorila srpska zastava. Pozivam mlade ljude da se bave sportom”, rekao je Dragan Marković Palma.

Specijalno priznanje dobio je kik bokser Palminih tigrova Aleksandar Konovalov, najbolji kik bokser svih vremena koji je sedmostruki amaterski prvak sveta, profesionalni prvak sveta i Evrope.

Najbolji kik bokser centralne Srbije u 2023. godini je Danijel Memedovski član KBK “Palmini tigrovi” koji je na Svetskom prvenstvu u Portugalu osvojio zlatnu medalju.

Najbolja kik bokserka je Saida Bukvić iz KBK “Bukvić tim” Novi Pazar, koja je šestostruka prvakinja sveta i trostruka prvakinja Evrope.

Najbolji kik boks tim u Srbiji i centralnoj Srbiji u 2023. godini je Kik boks klub “Niš”.

U 2023.godini srpski kik bokseri doneli su 11 medalja sa Svetskog prvenstva u Portugalu i 19 medalja sa Evropskog prvenstva za juniore i kadete u Istanbulu. Najbolji pionir je Ognjen Stanković iz KBK “Niš”, najbolji kadet Tarik Rašljanin KBK “Bukvić tim” Novi Pazar, najbolja mlađa juniorka Nada Krivačević KBK “Niš”, najbolji mlađi junior Ivan Krivačević KBK “Niš”, najbolja starija juniorka Nada Petronić iz Kosovske Mitrovice i najbolji stariji junior Uroš Krstić KBK “Bor”.

Foto: KBK “Niš”

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x